Divac dobio naslednika: Majstor analitike odlučuje o sudbini Bogdanovića

17.09.2020

05:36 >> 06:13

0

Autor: 24sedam

Novi direktor košarkaških operacija Sakramenta imaće šta da kaže prilikom odluke da li će klub ponuditi novi ugovor reprezentativcu Srbije

Divac dobio naslednika: Majstor analitike odlučuje o sudbini Bogdanovića
Copyright Profimedia

Sakramento je dugo birao ko će biti novi šef ovog NBA tima i čini se da je pala odluka.

Posle odlaska Vlade Divca i Predraga Stojakovića iz kluba ostalo je otvoreno pitanje ko će dobiti priliku da bude na čelu ove organizacije, a kako javljaju mediji u SAD novi direktor košarkaških operacija ovog tima biće dosadašnji pomoćnik generalnog menadžera Hjustona Monte Mekner.

Reč je o čoveku koji se ceo život bavi sportskom analitikom, diplomcu univerziteta Prinston i čoveku čije se ime u svetu NBA izgovara sa velikom poštovanjem. Mekner je u Hjustonu od 2007 godine, odnosno od momenta kada je Deril Morej postavljen na mesto generalnog menadžera. Tokom 2018. godine promovisan je u pomoćnika generalnog menadžera posle tri godine provedene na mestu potpredsednika košarkaših operacija. Stručnjaci u NBA smatraju da je upravo Mekner jedan od glavnih kreatora neobičnih timova Hjustona koje obično kvalifikuju kao tim koji je spreman da igra bez visokih igrača i koji je akcenat uglavnom stavljao na igru u napadu.

U SAD ovakva vest je naišla na različite reakcije. Petogodišnji mandat Vlada Divca u redovima Sakramenta uglavnom je proglašen neuspešnim, a smatraju da će Mekner imati dovoljno vremena da uspostavi potpuno novi put kluba pošto je ovogodišnji draft tek za mesec dana. Novinari u SAD potenciraju i da upravu Sakramenta očekuju teške odluke kada je u pitanju sadašnji sastav.

Za sve u Srbiji najinteresatnije će biti da li će u Kaliforniji ostati Bogdan Bogdanović. Reprezentativacu Srbije je ugovor istekao, a pregovori oko nastavka saradnje su stali još početkom godine. Nemanja Bjelica ima dogovorenu još godinu u Sakramentu od koje bi trebalo da inkasira 7.150.000 dolara, ali ono što je jedino sigurno u NBA je da je sve moguće.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike