Kako Srbi lakše do NBA: Australijska košarkaška liga postaje hit!

01.06.2023

14:34

0

Mile Ilić u svom podkastu "Jao Mile" pričao sa vlasnikom Larijem Kestelmanom

Kako Srbi lakše do NBA: Australijska košarkaška liga postaje hit!
Mile Ilić - Copyright 24sedam/Goran Sivački

Da vam neko priča o australijskoj košarkaškoj ligi, svi bi ga gledali čudnim očima.

Međutim, ta liga napreduje iz godine u godinu i sve više ima igrača koji odlaze u NBA, što pokazuje da imaju kvalitet, a u prilog ide i to da rade po programu najjače lige na svetu.

Tim povodom gost sada čuvenog podkasta "Jao Mile" bio je Lari Kestelman, vlasnik australijske lige, napomonjući da bi voleo da u Australiji vidi što više igrača iz Srbije, ali i čitavog regiona.

- Imamo sličan program kao što je u NBA, i zbog toga želimo da košarkaši iz Srbije što više nastupaju u našoj ligi, koja je idealna prilika da onda karijeru nastave u najjačoj ligi na svetu. Učimo od njih u svakom pogledu, kako da se igrač ponaša profesionalno i da bude spreman za veliku scenu kakva je NBA. Takođe, kako da se nosi sa slavom, a to podrzumeva ponašenje na treningu, odnos sa medijama, sponzorski ugovori, sve to ulazi u profesionalan život jednog košarkaša - istakao je Kestelman.

On se nalazi u Beogradu, pratio je Partizanove utakmice, a imao je priliku da razmeni iskustvo sa Miškom Ražnatovićem, najboljim košarkaškim menadžerom u Evropi.

- Prvo žao nam je što Partizan nije uspeo da se plasira na fajnal-for. Takođe, za njih nastupa Dante Eksum, odlilčan igrač, koji vidim da je primljen odlično od strane navijača Partizana. Takođe, hteo bih da istaknem da sam imao priliku da razgovaram sa Miškom Ražnatovićem, kakav on ima program za košarkaše, timove, Savez. Želimo da učimo, a da krajnju korist imaju igrači, odnosno da ih što bliže približino NBA, što je danas cilj svakog košarkaša na planeti - zaključio je vlasnik australijske lige u razgovoru za podkast "Jao Mile".     

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: M. N.

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike