Ivanović je imao mnogo razloga da bude zadovoljan, ali je pronašao i šta da kritikuje: Meni je to nejasno!

23.05.2023

22:17

0

Autor: A. S.

"To je bio naš pristup večeras, u svakom momentu smo igrali 100 odsto"

Ivanović je imao mnogo razloga da bude zadovoljan, ali je pronašao i šta da kritikuje: Meni je to nejasno!
Duško Ivanović - Copyright MN Press

Košarkaši Crvene zvezde su prvi finalisti AdmiralBet ABA lige za ovu sezonu i nakon dve velike i ubedljive pobede nad ekipom Budućnosti, stigli u poziciju da brane trofej.

U prvom meču koji je igran u Beogradu, crveno-beli su slavili sa 93:55, dok su večeras u Podgorici trijumfovali rezultatom 97:56.

Nakon večerašnje pobede, na konferenciji za medije, trener Zvezde, Duško Ivanović je čestitao svojim igračima na učinjenom.

Sad ću vam reći jednu stvar. Sa gledišta moje ekipe, a ne Budućnosti, to mora on da kaže. Mi smo bez obzira na razliku igrali maksimalno skoncentrisano, time smo pokazali respekt prema Budućnosti. Reći ću zašto. Ja sam kao igrač počeo od najmanje lige, a igrao sam Evroligu. Imao sam priliku da igramo protiv velikih igrača i onda oni igraju 50 ili 30 odsto i dobiju nas 15 ralzike. Ali posle svake te utakmice nisam mogao da imam poštovanje prema tim igračima. Onda smo igrali sa najboljima, dođu nas i dobiju 40 razlike, ja sam ih poštovao. Svaka čast. To je bio naš pristup večeras, u svakom momentu smo igrali 100 odsto - kazao je Ivanović, a potom otkrio da nije zadovoljan promenama termina ABA lige:

Meni je čudno i nejasno. Jedna liga koja hoće da bude ozbiljna mora da ima kalendar na početku sezone i da se tačno zna kad se i šta igra. Ovde se sve pomera, stvar dogovora, valjda tako funkcioniše. Meni je čudno, ali 'ajde...

Na kraju, crnogorski stručnjak je objasnio i šta znači trijumf u dva meča.

Kad ima se jedna pauza, kad nema utakmcia kao što smo imali u Evroligi, to može biti i pozitivno i negativno, dok se oporave to je pozitivno, a negativno je da se izgubi ritam. Ali dobro, pokušaćemo da gledamo sa pozitivne strane - zaključio je Ivanović.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike