Za Partizan Evroliga završena priča! Obradovićeva četa kreće u napad na titulu AdmiralBet ABA lige

14.05.2023

16:49

0

Autor: 24sedam

Prvi protivnik u plej-of seriji biće Studentski grad iz Podgorice

Za Partizan Evroliga završena priča! Obradovićeva četa kreće u napad na titulu AdmiralBet ABA lige
Željko Obradović - Copyright 24sedam/Katarina Mihajlović

Trener košarkaša Partizana Željko Obradović izjavio je pred početak četvrtfinalne serije AdmiralBet ABA lige protiv Studentskog centra da se ekipa okreće primarnom cilju posle ispadanja iz Evrolige.

- Primarni cilj koji smo imali je osvajanje ABA lige i u potpunosti smo posvećeni izazovima koji nas očekuju. Igramo protiv ekipe koja je pokazala da ne smemo da je potcenimo i koja je i ove i prošle sezone pokazala da ume da bude nezgodn - rekao je Obradović na konferenciji za medije.

Na pitanje da li je ekipa spremna da se "prebaci" sa Evrolige na ABA ligu, Obradović nema dilemu.

- Za mene je Evroliga završena priča, ni sa kim više ne pričam o onome što se desilo, svi smo se okrenuli novom cilju. Zamolio sam ljude iz stručnog štaba i igrače da se ne vraćamo na Evroligu i da razmišljamo samo o onome što nas čeka. Pretpostavljam da ćemo biti na nivou motivacije kao i do sada, a možda čak i motivisaniji, pogotovo jer su imali dosta dana da se pripreme. Poštujemo protivnika, ali želimo da krenemo pobedom počnemo plej-of - istakao je Obradović.

Na pitanje o kadrovskoj situaciji, osim ranije operisanog Alekse Avramovića, svi su ostali u stroju, čak i Uroš Trifunović koji je na trening izašao sa zaštitnom maskom na licu.

- Trifunović je dobio juče jedan udarac na treningu u žaru borbe, ali je spreman i biće u sastavu - dodao je trener Partizana.

Košarkaš Partizana Danilo Anđušić smatra da je ekipa spremna za izazove u finišu regionalnog takmičenja.

- Vraćamo se na ABA ligu, što je i bio naš prevashodni cilj od početka sezone. Sutrašnji protivnik je u dva meča protiv nas ove sezone pokazao da ne smemo da se opustimo - dodao je Anđušić.

Prva utakmica četvrtfinala plej-ofa između Partizana i SC Derbija biće odigrana sutra od 19 sati u dvorani "Aleksandar Nikolić". Drugi meč biće odigran 18. maja u Podgorici.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike