FMP nema nijednog razloga za strah pred polazak na majstoricu: Sav pritisak je na Cedevita Olimpiji

12.05.2023

15:49

0

Autor: P.K.

Trener ponosan na urađeno, serija je tačno tamo gde su hteli

FMP nema nijednog razloga za strah pred polazak na majstoricu: Sav pritisak je na Cedevita Olimpiji
Košarkaši FMP-a - Copyright MN Press

FMP je uspeo da izbori majstoricu u četvrtfinalnoj seriji plej-ofa AdmiralBet ABA lige i sada će protiv favorizovane Cedevita Olimpije probati da napravi podvig.

Trener "pantera" Nenad Stefanović priznaje da je rival favorit, ali ocenjuje da to sav pritisak prebacuje na Cedevita Olimpiju. O svom timu – samo reči hvale, uz puno poverenje u njih.

- Peti duel sa ekipom Cedevita Olimpije ove sezone. Kao i u svakom do sada, verujem da će i u ovom odlučivati detalji i nijanse. Doveli smo seriju tamo gde smo želeli, do majstorice. Sav pritisak je na njima, mi idemo rasterećeni ali sa druge strane meni je drago da su moji momci u prethodnom duelu pokazali ono što im svaki dan pričamo – da imaju kvalitet da pobede i takvog protivnika. Moj stručni štab i ja verujemo u njih od samog početka i sigurni smo da će odigrati sa istom hrabrošću i energijom kao u prošlom susretu, a onda je sve moguće – rekao je Stefanović.

Mladi prvotimac FMP-a Nikola Šaranović je onakav kakav je ceo tim ove sezone – borben i koristan, u službi tima.

- Putujemo u Ljubljanu na megdan ekipi sastavljenoj od vrhunskih košarkaša. Poseduju neverovatan kvalitet u svakom smislu – košarkaškom, fizičkom i taktičkom. Dueli protiv takvih ekipa su ogroman izazov sam po sebi. Dodatnu draž predstavlja i to što je ovo odlučujuća utakmica za plasman u polufinale plej-ofa AdmiralBet ABA Lige. Svako poštovanje prema ekipi iz Ljubljane, ali je FMP dokazao da ima i znanja i hrabrosti da pobedi ovako kvalitetnog protivnika. Verujem u svoje saigrače i stručni štab, verujem da možemo do pobede i plasmana u polufinale - rekao je Šaranović.

TV prenos iz dvorane Tivoli obezbeđuje TV Arena Sport.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike