Musi je Partizan "titan evropske košarke": Mislilo smo da ćemo da dobijemo 3:0, nadam se da se vidimo i dogodine!

11.05.2023

06:30

0

"Crno-bele čeka lepa budućnost, želim im puno sreće u AdmiralBet ABA ligi"

Musi je Partizan "titan evropske košarke": Mislilo smo da ćemo da dobijemo 3:0, nadam se da se vidimo i dogodine!
Džanan Musa - Copyright Tanjug/AP/Darko Vojinović

Bilo je tenzije, bilo je muka, bilo je ružnih scena, tuča i suspenzija, ali je serija Partizana i Real Madrida za istoriju i antologiju Evrolige.

Na žalost, Madriđani su otišli dalje, pokazali su karakter tima, ali i moć veterana i trofejnih reprezentativaca i na kraju slavili.

Jedan od učesnika ovog epskog duela bio je Džanan Musa, koji je ocenio da je Partizan "titan evropske košarke", poželeo mu sreću u AdmiralBet ABA ligi, ali je podsetio i da Real uvek igra na fajnal foru…

- Ovo je moja prva sezona u Realu. Ne znam kako to da opišem rečima. Gubili smo 0:2 u seriji, posle toga smo došli do 2:2, pa onda ovde gubili sa 16 razlike na poluvremenu u odlučujućem meču. Samo jedan tim može da se vrati iz toga. Imati Ćaća (Serhija Rodrigesa), Rudija (Fernandeza) i učiti od njih je nešto neverovatno. Recimo, Rudi je bio jedan od najboljih, a nije dao ni poen. On je naš mentor – rekao je Musa, a preneo Telegraf.

O Partizanu – samo reči hvale:

- Treba da budu ponosni na sezonu. Ni mi se nismo nadali da će biti ovako teško protiv njih. Mislili smo da će lakše da prođemo. Čestitam im na sjajnoj sezoni i nadam se da se vidimo i sledeće sezone. Mislim da je to način naše igre, da 12 igrača igra tako, a svi su sjajni. Odlična je atmosfera, mislim da Partizan ima sjajnu budućnost ispred sebe i nadam se da će tako nastaviti.

Šta ste pomislili posle dva poraza kod kuće na početku serije?

- Ni mi nismo očekivali. Kad smo došli u Beograd rekli smo da ćemo da igramo kao da nam je zadnje u životu. Nije bilo filozofije, nismo ništa menjali osim zonske odbrane. Partizan je danas kaznio sve. Dali su sve od sebe, mi isto. Ovo je bila borba dva titana. Partizan je titan evropske košarke. Nadam se da se vidimo i sledeće sezone.

Potom je priznao da je očekivao lakši posao:

- Izgubiti 3:2 od Reala... Igram za Real i neću sebe da uzdižem ni nas, ali Real je uvek na fajnal foru. Mislili smo da ćemo dobiti 3:0, ali jako smo se umorili, napatili smo se, ali je sve otišlo na našu stranu. Želim da poželim sreću Partizanu u AdmiralBet ABA ligi.

Koliko vam je značila tuča u drugoj utakmici i sve što je posle usledilo?

- Pa nama je dosta značilo. Ne znam za njih, ali nama je dosta značilo. Nije lako pobediti tamo u paklu sa trenerom kakav imaju. Panter je klasa od igrača i čestitao sam mu na svemu. Gledaoci su mogli da uživaju, verujem da smo podigli popularnost Evrolige.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Telegraf

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike