Obradović na fajnal foru! Sale odveo Monako na završni turnir u tek drugoj sezoni u Evroligi!

10.05.2023

22:21

0

Autor: P.K.

Istorija za srpskog trenera i klub iz kneževine!

Obradović na fajnal foru! Sale odveo Monako na završni turnir u tek drugoj sezoni u Evroligi!
Saša Obradović - Copyright MN Press

Istorija! Srpski trener Saša Obradović odveo je Monako na fajnal for Evrolige! Ovo je tek druga sezona "kneževa" u elitnom takmičenju, ali već nastavljaju svoju bajku.

Monako je iskoristio prednost domaćeg terena i u majstorici je pobedio Makabi 97:86 (26:33, 27:16, 19:21, 25:16)

Monako se tako priključio Barseloni i Olimpijakosu, a poslednji učesnik biće poznat nakon majstorice Partizana i Real Madrida.

Protivnik Monaka u polufinalu biće Olimpijakos, koji je takođe igrao majstoricu.

Monako je prošle sezone debitovao u Evroligi, došao do plej-ofa i ispao u pet mečeva od Olimpijakosa. Samo godinu dana kasnije, otišao je i korak dalje, pošto je u pet mečeva izbacio šestostrukog evropskog prvaka.

Ovo je takođe i prvi put još od Asvela 1997. da će se neki evropski tim naći na fajnal foru.

Majk Džejms je "pogurao" Monako sa 21 poenom, posle čega je morao da izađe zbog povrede, da bi "štafetu" preuzeo Džordan Lojd, koji je takođe meč završio sa 21 poenom.

Vejd Boldvin je dao 27 poena za Makabi, ali to nije bilo dovoljno.

Bio je to meč za pamćenje. "Ponos Izraela" je bolje započeo utakmicu i na kraju prve četvrtine imao sedam poena viška zahvaljujući odličnom Boldvinu.

Monako se, međutim, nije predavao i serijom 13:0 uspeo je da napravi osam poena razlike, ali je posle nekoliko promena rezultata i bolje igre Makabija ta prednost smanjena na četiri poena na poluvremenu.

Izraelci su strpljivo čekali svoju šansu da preuzmu vođstvo što su i učinili sredinom treće deonice, ali je Monako predvođen sjajnim Amerikancima Džejmsom i Lojdom uspeo da održi rezultatski priključak i blago vođstvo.

Napetost je trajala tokom većeg dela poslednje deonice, u nekim trenucima Makabi je uspeo da priđe na jednocifrenu prednost, ali je Monako odbio sve napade i ostvario najveći uspeh u istoriji kluba.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike