Postavljalo se pitanje da li Jokić može tri puta zaredom da osvoji, MVP je uvek iz prvoplasiranih timova: Gasol smatra da je Nikola oštećen!

09.05.2023

13:36

0

Autor: A. S.

Čuveni Španac srećan što glavni kandidati ne dolaze iz Amerike

Postavljalo se pitanje da li Jokić može tri puta zaredom da osvoji, MVP je uvek iz prvoplasiranih timova: Gasol smatra da je Nikola oštećen!
gasol - Copyright Profimedia

MVP trka u NBA ligi privukla je veliku pažnju, a naročito interesantno je bilo nakon što je priznanje pripalo Džoelu Embidu.

Srpski centar Nikola Jokić bio je glavni kandidat da nakon dva MVP priznanja, kući ponese i treće i to u nizu. Ali glasači su smatrali drugačije. Nekoliko dana kasnije, mnogi smatraju da je Jokić oštećen ovim izborom, jedan od onih koji je na strani srpskog centra je i legendarni Pau Gasol.

Španac smatra da je ovogodišnja borba za najprestižniju individualnu nagradu u NBA bila najzanimljivija poslednjih godina, ali i da je Jokić oštećen.

Mislim da je ove godine debata oko toga ko bi trebalo da bude MVP bila drugačija nego svih prethodnih godina jer je Jokić osvajao dve godine zaredom. Janis je pre toga bio dva puta uzastopno i sad ste imali Džeola Embida koji je igrao na zaista visokom nivou i koji je bio jak kandidat za MVP. Na kraju je i osvojio. Mislim da se ovde postavljalo jedno pitanje: "Da li Jokić može tri puta zaredom da osvoji?". Njegov tim je najbolji na Zapadu, on igra na istom nivou - ili još i bolje - nego prethodnih sezona. Janis je takođe bio prvi u regularnom delu sa Milvokijem, imao je sjajnu sezonu i odigrao na najvišem nivou ponovo. Ako mene pitate, ako su vaše ekipe prve to bi trebalo da bude "prelomni faktor" za MVP priznanje - istakao je Španac, pa dodao:

Mislim, Filadelfija je bila treća na tabeli Istoka što jeste dobra pozicija, ali nisu bili prvi. Obično MVP dolazi iz redova ekipa koje su prve. Ali opet, gomila medija glasa i odlučuje o tome. Na njima je kome će dati svoj glas. Ove godine je Džoel i srećan sam zbog njega. Drago mi je i ponosan sam što su sva trojica (Jokić, Embid, Janis) igrači van SAD i to samo govori o tome koliko je snažno napredovala igra i uticaj igrača koji ne dolaze iz NBA.

Čuveni Španac je u razgovoru za Jurohups pričao i o nacionalnim sastavima, pa se tako i potegla tema - igranje stranaca za nacionalne timove.

- Pravila su tu sa razlogom i ona dozvoljavaju takve stvari. Dodati naturalizovanog igrača koji nema nikakve veze niti korene sa državom za koju igra, je dozvoljeno. Iz nekog razloga, to pravilo postoji - kratko je kazao bivši centar, pa nastavio:

Mislim da bi, ipak, trebalo da postoji čvršća veza igrača i reprezentacije. Ne znam... Na primer da igra u nekom klubu iz te države nekoliko godina, da živi u toj zemlji. Ne znam tačno koji bi parametri trebalo da budu ali bi tada to imalo smisla. Ono što znam je da dok sam ja bio u reprezentaciji Španija je imala naturalizovane igrače u timu ili igrače koji nisu rođeni u Španiji, ali koji su odrasli u našem sistemu kao što su Nikola Mirotić i Serž Ibaka. To već ima smisla, zar ne? Pričaš jezik te zemlje, tu si odrastao, tu si proveo neko vreme... - stav je Gasola.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike