Golgota, pa veliki uspeh! Borac ostao u eliti, Čačani blistaju od sreće!

03.05.2023

00:44

0

Autor: 24sedam

Ekipa Dejana Mijatovića je posle tri meča sa Heliosom obezbedila opstanak u AdmiralBet ABA ligi

Golgota, pa veliki uspeh! Borac ostao u eliti, Čačani blistaju od sreće!
Dejan Mijatović - Copyright MN Press

Košarkaši Borca će i u sezoni pred nama igrati u AdmiralBet ABA ligi. Čačani su u majstorici protiv Heliosa bili ubedljivi tako da će Srbija ostati sa istim brojem predstavnika u regionalnom takmičenju. 

- Ono što je najvažnije jeste da je Borac sačuvao status u ABA ligi. To je najvažnije i iznad svega. Konačno možemo da odahnemo i da se odmorimo, jer smo bili pod velikim pritiskom. Ali to je normalno, jer imamo veliku odgovornost. Borac je iznad svih nas. Ova publika zaslužuje da gleda najbolju košarku.

Svi znaju da smo prošli golgotu u poslednjih nekoliko kola. Ali u Podgorici smo se podigli i izborili se za baraž, koji smo okončali na najlepši mogući način. Čestitam momcima na mentalnoj snazi, jer ovo je jedan novi kvalitet koji smo dobili. Radili smo na tome da kada smo pod pritiskom budemo na visini zadatka. Od utakmice sa MZT-om, preko Budućnosti, pa sve do Heliosa, bili smo najbolji - rekao je trener Borca Dejan Mijatović i naglasio učinak Hantera Hejla koji je ubacio čak 30 poena.

- Borac je ljubav, emocija, odgovornost. Kao Čačanin sam presrećan što je Borac ostao deo ABA lige. To je u ovom momentu najvažnija stvar. Takođe, moram da poručim svim igračima, posebno mladim, da vole košarku onako kako to čini Hanter Hejl. On je protiv Heliosa bio zaista fenomenalan - zaključio je Mijatović.

Ali neće biti mnogo vremena za odmor. Već u petak ih očekuje prvi izazov u okviru Super lige, kada će gostovati Metalcu u Valjevu. Početak susreta je zakazan za 19.30.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike