CSKA polako gubi primat! "Armejci" ni ove godine neće biti prvaci! (FOTO)

01.05.2023

16:39

0

Autor: D. N.

Sada se čeka ishod okršaja Zenita i Uniksa. Tim iz Sankt Peterburga brani tron.

CSKA polako gubi primat! "Armejci" ni ove godine neće biti prvaci! (FOTO)
Nikola Milutinov - Copyright MN Press

Prvi finalista VTB lige je ekipa Lokomotive Kubanj. U polufinalnoj seriji je ukupnim rezultatom 4:3 izbacila branioca titule, CSKA iz Moskve. Danas je posle produžetka bilo 103:100 za goste. Samim tim, "armejci" su izgubili priliku da se bore za 12. titulu u ovom takmičenju. Uz njih su do sada, po jednom prvaci bili Zenit i Himki.

Drugi polufinalni par čine Zenit i Uniks, a u seriji je trenutno 3:3. Inače, ekipa iz Sankt Peterburga ima priliku da odbrani tron. Uniks je bio šampion, pre 12 godina, a ostale sezone su protekle u dominaciji Moskovljana.

Najefikasniji u redovima pobedničkog tima bio je Okaro Vajt sa 21 poenom i osam skokova, a pratili su ga Džejlen Barford sa 17 poena, devet skokova i sedam asistencija.

Aleksandr Šerbenev je ubacio 15, Kris Horton 12 (uz šest skokova), a Andrej Martik 12. Ivan Paunić nije ni ulazio u igru.

Kada je reč o CSKA, Aleksej Šved je postigao 22 poena, a imao i 13 asistencija. Dalas Mur je ubacio 17, a Devonte Kejkok 15, uz deset skokova.

Oporavljeni Nikola Milutinov je ubacio 11 poena, uz pet uhvaćenih lopti. Igrao je i Dejan Davidovac, uz učinak od sedam poena i jednog skoka.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike