Dominacija Partizana u regionu: Trojica od pet najboljih su crno-beli! Tu su i argentinski čarobnjak i čudo iz Zadra

27.04.2023

16:09

0

Autor: P.K.

Petorka je manje-više očekivana, treneri i novinari skoro pa složni; navijači - navijački

Dominacija Partizana u regionu: Trojica od pet najboljih su crno-beli! Tu su i argentinski čarobnjak i čudo iz Zadra
Najbolja petorka AdmiralBet ABA lige - Copyright MN Press/ABA liga/Zadar/Zvonko Kucelin

Dominacija Partizana! Učesnik četvrtfinala Evrolige završio je takmičenje u AdmiralBet ABA ligi na prvom mestu, obezbedio prednost domaćeg terena u plej-ofu, a njegov nastup znali su da cene treneri, novinari i navijači koji prate regionalno takmičenje, tako da su trojica crno-belih u idealnoj petorci!

Dante Eksum, Kevin Panter i Matijas Lesor su u idealnih pet, a društvo im prave Fakundo Kampaco iz Crvene zvezde i Luka Božić iz Zadra.

Luka Božić, zvezda Zadra, dobio je najveći procenat kombinovanih glasova trenera, novinara i navijača u glasanju za idealnu početnu petorku sezone 2022/23. On je osvojio ukupno 17,9 odsto glasova i prate ga Fakundo Kampaco (13 odsto), Matijas Lesor (13 odsto), Dante Eksum (7,5 odsto) i Kevin Panter (7,3 odsto).

Za njima slede Zek Ledej (5,8 odsto), Filip Petrušev (4,3 odsto), Danilo Tasić (3,9 odsto), Matej Rudan (3,9 odsto) i Luka Mitrović (3,7 odsto).

Kako je ko glasao?

U glasanju trenera timova AdmiralBet ABA lige, Luka Božić je dobio najviše glasova, ispred Fakunda Kampaca iz Crvene zvezde i Matijasa Lesora iz Partizana. U glasanju novinara zemalja AdmiralBet ABA lige, Fakundo Kampaco je predvodio put ispred Luke Božića i Matijasa Lesora, dok je u glasanju navijača AdmiralBet ABA lige, Matijas Lesor bio ispred Dantea Eksuma i Kevina Pantera.

Ko čini petorku?

Fakundo Kampaco (Crvena zvezda) – Argentinski reprezentativac je bio senzacionalan u Beogradu otkako je potpisao za Crvenu zvezdu sredinom sezone. Brzo se nametnuo kao nesporan lider crveno-belih, jer je u regionalnom takmičenju u sezoni 2022/23 prosečno beležio 14,3 poena, 2,9 skokova, 6,7 asistencija, 2,4 ukradene lopte i valorizaciju od 21,7 po utakmici.

Kevin Panter (Partizan) – Crno-beli šuter se pridružio redovima Partizana pred prošlu sezonu i brzo pokazao svoje prave kvalitete. Izabran je u idealnu početnu petorku u sezoni 2021/22 i ponovio uspeh ove sezone, u kojoj je prosečno beležio 8,2 poena, 1.3 skoka, 2.5 asistencije, 1 ukradenu loptu i valorizaciju od 8.4 po utakmici. Ove sezone je poneo i kapitensku traku crno-belih.

Dante Eksum (Partizan) – Pristupio je redovima Partizana pred sezonu 2022/23. kao veliko pojačanje i u potpunosti opravdao poverenje glavnog trenera Željka Obradovića. Tokom sezone 2022/23 prosečno je postizao 11,3 poena, 2,7 skokova, 3,7 asistencija, uz indeks korisnosti od 15,5 po utakmici, i bio je jedan od ključnih igrača uspešne sezone beogradskih crno-belih.

Luka Božić (Zadar) – Sezona 2022/23. bila je druga epizoda u Zadru za Luku Božića, koji je već igrao u Višnjiku u sezoni 2017/18. i 2018/19. i ona koja je obeležila njegov veliki povratak, nakon prethodne sezone koju je proveo u Širokom, igrajući u ABA2 ligi. Ove sezone prosečno je postizao 22 poena, 9,8 skokova, 6,4 asistencija, za impresivan indeks korisnosti od 32,6.

Matijas Lesor (Partizan) - U svojoj drugoj sezoni sa Partizanom, Matijas Lesor je pokazivao svoj borbeni duh gde god se pojavio na terenu i svojom čvrstinom pomagao crno-belima da ostvare sjajne rezultate u ligaškom delu sezone 2022/23. Prosečno je postizao 10 poena, 5,1 skokova, 1,4 asistencija, 1 ukradenu loptu i indeks korisnosti od 16 po utakmici.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike