Loš početak za Sašu Obradovića i Monako: Makabi napravio krupan korak ka fajnal-foru!

25.04.2023

22:30

0

Autor: P.K.

Katastrofalan šut Monaka ga koštao pobede

Loš početak za Sašu Obradovića i Monako: Makabi napravio krupan korak ka fajnal-foru!
Saša Obradović - Copyright MN Press

Loš početak četvrtfinala za Sašu Obradović i Monako.

Makabi je u gostima uspeo da napravi "brejk" i pobedi sa 79:67 (18:16, 18:17, 24:17, 19:17).

Serija se igra na tri pobede, a igrači Makabija će ostatak četvrtfinala igrati sa mnogo samopouzdanja. Čak i ako ne pobede u drugom meču, imaju velike šanse da prođu, jer će onda još dve pobede juriti kod kuće.

Monako je imao katastrofalan šut, ubacio je samo četiri trojke iz 26 pokušaja! To je nešto više od 15 odsto, a sa time se ne može očekivati ni ravnopravna borbu, a kamoli pobeda. Dugo su bili na samo jednoj postignutoj trojci, a onda su preostale postigli kada je već sve bilo rešeno.

U prvom poluvremenu publika je gledala zanimljivu i neizvesnu utakmicu, ali je u nastavku sve bilo u znaku gostujućeg tima. U jednom trenutku je bilo i 17 poena razlike, ali u završnici su domaći donekle uspeli da ublaže poraz.

Košarkaši Makabija su bili veoma raspoloženi na terenu tokom cele utakmice, ali posebno u drugom poluvremenu kada su ubacivali šta su hteli. Domaći tim nije uspeo da pronađe put ka košu.

Tokom treće četvrtine je i prelomljena utakmica, jer u poslednjem periodu Monako nije imao oružje koje bi ga dovelo do velikog preokreta. Majk Džejms je pokazao neku reakciju, vezao nekoliko dobrih napada, ali to nije bilo dovoljno.

Najraspoloženiji igrač u pobedničkom timu bio je Vejd Boldvin sa 20 poena, dok su kod poraženih po 15 postigli Majk Džejms i Alfa Dijalo.

Naredni duel u četvrtfinalnoj seriji igra se u Monaku u četvrtak od 20.15.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike