Trema? Partizan nema tremu, ovo je uživanje! Avramović hoće da se takmiči sa najboljima, Panter zna ključ pobede

23.04.2023

19:34

0

Autor: P.K.

Jedva čekaju crno-beli da počne duel sa Realom za fajnal for

Trema? Partizan nema tremu, ovo je uživanje! Avramović hoće da se takmiči sa najboljima, Panter zna ključ pobede
Aleksa Avramović - Copyright MN Press

Partizan počinje borbu za fajnal for Evrolige, a kapiten Kevin Panter kaže da je ključ serije protiv Real Madrida disciplina, odnosno držanje dogovora i plana.

Skor sa Realom je 1:1 ove sezone, a Panter je pre dve godine igrao fajnal for.

- Očekivanja. Idemo da se držimo plana. Već sam bio u ovakvoj situaciji, ne toliko davno. Biće teško, ali ključ serije je da se držimo plana, da budemo ekstremno disciplinovani. Da budemo svoji, da imamo samopouzdanja, da budemo mi. To je ključ. Cele sezone smo imali samopouzdanja.

Ima li pritiska? Navijači su često iracionalno ambiciozni…

- Ne, uopšte ne. Cele sezone je bilo tako. Ne osećam pritisak uopšte. Nastavićemo da radimo ono što smo radili cele sezone. Držaćemo se zajedno, i nastaviti da igramo.

Prethodna utakmica protiv Reala je donela ubedljivu pobedu, šta možete da izvučete iz nje?

- Uzimaš delove, ono što smo dobro radili, i neke loše. Male stvari će biti važne, male stvari odlučuju seriju. Ranije sam bio u takvoj situaciji, vodili smo 2:0, pa je bilo izjednačenje.

Šta možeš da preneseš timu iz svog iskustva?

- Nastavite da igrate. Rekao sam, vodili smo 2:0, mislili smo da imamo, ali nije bilo tako. Treba da nastavimo da igramo kako smo igrali. Naravno, bilo je utakmica gde smo dobro igrali 37 minuta, pa se raspali. Sada moramo da igramo do kraja. Oni su veliki i jak tim, moramo da nastavimo da igramo.

Aleksa Avramović je rekao da se tim neće zadovoljavati plasmanom u četvrtfinale:

- Svi znamo da smo već napravili veliki uspeh plasmanom u Top 8. Posle mnogo godina Partizan se vratio u Evroligu i odmah smo napravili uspeh. Sve ostalo je uživanje, ali nismo došli dovde da bismo se zadovoljili šestim mestom. Oni su dobar tim, imaju domaći teren. Njihovi navijači nisu kao naši, ali domaći teren je domaći teren. Imali smo u gostima mnoge dobre pobede ove sezone. Znamo i da su ti momci igrali ne samo Top 8, nego i fajnal for i osvajali Evroligu. Imaju blagu prednost što su puni iskustva sa tih utakmica. Kod nas ima mnogo igrača koji nikada nisu igrali Evroligu, ali smo igrali plej-of. Mislim da nas je sledeća sezona ojačala. Igraćemo jaču odbranu. Plej-of je utakmica, znamo za šta se borimo. Znamo koliko će ljudi doći da nas bodre i koliko nas je bodrilo cele sezone.

Ima li treme ili se radujete?

- Ne mogu da pričam u celokupno ime. Atmosfera je sjajna od prvog dana. Svi su izuzetni ljudi, milina je igrati u ovakvoj jednoj ekipi. Trema? Ne znam šta je trema, meni je ovo uživanje, hoću da se takmičim sa najboljim u Evropi. Dosta smo se takmičili i pobeđivali i gubili. Više pobeđivali nego gubili, nadam se da će ostati tako.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike