FMP sa velikim motivom ulazi u Superligu! Trener Stefanović se posebno raduje izazovima!

24.04.2023

21:15

0

Autor: A. Š.

Panteri u utorak počinju borbe za mesto koje vodi u polufinale plej-ofa nacionalnog šampionata

FMP sa velikim motivom ulazi u Superligu! Trener Stefanović se posebno raduje izazovima!
Nenad Stefanović - Copyright MN Press

Dok čekaju početak četvrtfinalnih serija plej-ofa AdmiralBet ABA lige i duele sa Cedevitom Olimpijom (prvi meč u subotu, 18.30 u Ljubljani), košarkaši FMP moraće da se preusmere na nacionalni kolosek.

Panteri u utorak (18 časova) startuju u Superligi Srbije, gde se u grupi A nalaze sa subotičkim Spartakom, Zlatiborom i OKK Beogradom.

Sutra će izabranici Nenada Stefanovića u svojoj dvorani, uz besplatan ulaz, dočekati Spartak, a uoči početka takmičenja mladi strateg FMP-a naglasio je da nikome u njegovom timu neće nedostajati motiva u nacionalnom šampionatu.

- Sa velikim zadovoljstvom i motivacijom, mojom ličnom, ali i stručnog štaba i igrača, dočekujemo početak takmičenja u Superligi Srbije. Jako se radujemo što se igra u ovom formatu jer će nam mnogo značiti u svim aspektima – kazao je Stefanović i dodao:

- Imaćemo priliku da odmerimo snage sa tri odlične ekipe. Zlatibor i Spartak su obezbedili učešće u ABA 2 ligi što dovoljno govori o njihovim ambicijama i ulaganjima. Posebno nas raduju gostovanja koja će biti novo iskustvo, posebno za one mlađe. Treća ekipa je OKK Beograda koja je napravila fantastičan uspeh plasmanom u Superligu sa veoma mladim timom i to je prava prilika za mlade momke sa jedne i druge strane da odmere snage između sebe.

Podsetimo, prvi deo Superlige igra se u dve grupe sa po četiri tima, a samo će dva prvoplasirana tima obezbediti mesto u polufinalu, gde se već nalaze Partizan i Crvene zvezda.

- Trudićemo se da igramo maksimalno, nećemo utakmice smatrati relaksirajućim periodom s obzirom da za vikend igramo ABA ligu, već naprotiv. Radujemo se takmičenju u Superligi i igraćemo svaku utakmicu da pobedimo - rekao je Stefanović.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike