Počinje AdmiralBet Superliga - "Večiti" direktno u polufinalu, šampion Srbije do 21. juna

18.04.2023

12:35

0

Autor: P.K.

Poznati su svi učesnici, ali još ne i redosled učesnika, sve se radi za reprezentaciju, "večite" i Borac

Počinje AdmiralBet Superliga - "Večiti" direktno u polufinalu, šampion Srbije do 21. juna
Učesnici Superlige - Copyright 24sedam/Katarina Mihajlović

AdmiralBet Superliga Srbije počinje 26. aprila, u njoj će učestvovati 10 timova, s tim što su branilac titule Crvena zvezda, kao i Partizan dobili povlašćeni položaj i direktan plasman u polufinale.

U Superligi učestvuju timovi iz AdmiralBet ABA lige. Crvena zvezda, Partizan, FMP, Mega i  Borac, dok KLS takođe daje pet predstavnika, li se njihov redosled još ne zna, pošto je takmičenje neizvesno i poslednja dva kola će odlučiti o redosledu. Uglavnom, to su Zlatibor, OKK Beograd, Spartak Subotica, Metalac Valjevo i Vojvodina.

Direktor KLS Aleksandar Grujin rekao je da raspored nije fiksiran.

- Zbog brojnih obaveza Zvezda i Partizan nisu mogli da se priključe u startu, tako da je ovo pravo rešenje. Superliga počinje 26. aprila. Polufinale počinje četiri dana nakon završetka ABA lige. Vodili smo računa i trudili smo se da raspored i kalendar budu takvi da se maksimalno izađe u susret reprezentaciji i njihovim potrebama. Zato smo doneli odluku da se polufinale i finale igraju na dve dobijene utakmice.

Osim "večitih", preostalih osam timova biće podeljeni u dve grupe.

U prvoj grupi su: FMP (1), OKK Beograd (8), zatim prvi iz KLS (4) i drugi iz KLS (5).

U drugoj grupi su: Mega (2), četvrti iz KLS (7), Borac Čačak (3) i treći iz KLS (6).

Pobednici grupa će igrati protiv Partizana i Crvene zvezde. Pozicija se određuje po plasmanu na kraju, a po sistemu prvi – četvrti, drugi treći.

24sedam/Katarina Mihajlović
 

- Sve će ovo biti fleksibilno. Partizan je u Top 8 i to će verovatno pomerati kalendar ABA. Tu je i Borac, za koga se nadamo da će opstati u ABA ligi. I tu će biti nekoliko termina koje moramo da pomeramo – rekao je Grujin i dodao:

- Iskreno se nadam da ćemo do 21. juna završiti finalnu seriju i dobiti prvaka Srbije za sezonu 2022/23.

Grujin je rekao da je KLS pokazala da je zanimljiva i istakao da je prosek igrača bio manji od 23 godine.

- I ne samo to. Uveli smo i veliki broj mladih sudija i dali im šansu, što su oni, na moje veliko zadovoljstvo, iskoristili. To znači da sledi smena generacija i verujem da ćemo je proći kako treba. Hoću da dodam da je liga je izuzetno finansijski stabilna. Za to zahvaljujemo državi, koja ulaže u sport kao nikad do sad, pa i u košarku, zatim sponzoru, koji na vreme izvršava obaveze na vreme, kao i TV Areni sport, koja je jedan od naših najvećih partnera.

 

 

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike