Sve što Obradović želi je da njegov tim bude ambiciozan kao i navijači Partizana: Za ovo smo igrali cele sezone

23.04.2023

20:15

0

Autor: P.K.

"Real je favorit. Siguran sam da će biti bar zanimljivo".

Sve što Obradović želi je da njegov tim bude ambiciozan kao i navijači Partizana: Za ovo smo igrali cele sezone
Željko Obradović - Copyright MN Press

Partizan počinje bitku za fajnal for Evrolige. Protivnik je najtrofejniji i najveći tim Evrope – Real Madrid. Željko Obradović sve to zna, ne krije ko je favorit, ali naglašava da njegova ekipa mora da sledi ambicije navijača, koje su najveće moguće.

- Pričamo o timu sa takvom istorijom da je svima jasno protiv koga igramo. Najviše titula u Evropi, tim koji svake godine ima ambiciju ne da se plasira na fajnal for, već i da osvoji titulu. Ove godine ništa nije promenjeno. U odnosu na neke utakmice koje su igrali, bitno je da će neki igrači biti u rosteru koji nisu bili na poslednoj utakmici. U utakmici koju su večeras igrali, u timu su bili Jabusele, Gos i Rendolf. Nisu se skidali Poarje i Kornelije i Rodrigez. Jasno je da je to ekipa sa velikim iskustvom, pre svega Španci, reprezentativci koji su osvajali sve: Rodrigez, Ljulj i Fernandez. To su i Tavares, Jabusele, Dek, koji imaju veliko iskustvo. Imate i dvojicu mladih igrača sa ovih prostora, Hezonja i Musa, koji daju neverovatan kvalitet. Oni su spoj iskustva i mladosti. Svi su sposobni da daju 15, 20 poena po utakmici – rekao je Obradović, pa nastavio:

- Ono što ja očekujem je da će utakmica biti potpuno različita od one koju smo nedavno odigrali. Prva utakmica, a posle toga ćemo videti. Mislim da će probati da se adaptiraju na naš napad. Mi smo takođe probali da reagujemo i večeras. Manje-više je poznato. Ostaje da vidimo ko će biti u sastavu, ali sa takvim rosterom je nebitno ko će biti u timu, uvek će biti favoriti.

Potom je dodao:

- Kod nas nema zdravstvenih problema. Sa velikim motivom idemo u Madrid, da vidimo šta možemo da uradimo. Iz utakmice u utakmicu, kao što smo radili cele sezone. Ako ništa drugo, očekujem da će biti makar interesantno.

Dan više za pripremu?

- Dan više. Juče smo ujutru ustali u šest. Hteo sam da pomognem igračima, mislim da je njima bilo lakše da odmah dođemo u salu. Odradili smo pet na nula, nikakav to specijalan nije bio trening i onda sam im dao slobodan dan do danas. Real igra danas, ali to je podeljena minutaža.

Da li su u ovakvim serijama ključni priprema ili prilagođavanja?

- Sve je bitno. Kao i utakmice u regularnom delu. Mogu da vam pokažem izveštaj mog pomoćnika, malog Bogdana (Karaičić). Tu je izveštaj skauta. Sve smo pripremili, ali naravno da moraš da reaguješ i to je lepota ove naše igre.  

Rekli ste da ćete na ovo pitanje odgovoriti pred početak serije: Koja je vaša poruka navijačima, koji su inače iracionalni, a sada imaju ogromne, može se reći i nerealne ambicije?

- Ne mogu ništa drugo da im poručim osim da želim da se ta njihova ambicija prelije na nas. I dobro je da su ambiciozni. Nemamo nijedan razlog da potcenjujemo ekipu Reala. Kada se pogleda istorija, timovi koji su imali prednost domaćeg terena su se u velikom broju plasirali na fajnal for. Osim u nekim slučajevima, a ja se nadam da je ovo taj slučaj. Navijači znaju da su bili uz nas i u najtežim trenucima. Ta vera nam je dala snagu da se podignemo i da budemo na nivou. Jedna od stvari koju ću reči igračima je da navijači veruju u nas, bitno je da i mi verujemo u sebe. Sve ovo smo igrali da bismo došli u ovu situaciju da igramo te plej-of utakmice. Ono što nas je krasilo, a to je kolektivna igra, mora da bude i dalje u svim utakmicama koje su ispred nas.

O pripremi meča…

- Priprema je kao za samu utakmicu. Kao što mi znamo sve o njima, znaju i oni sve o nama. Kad analiziraš prethodnu utakmicu. Sviđa mi se i večeras kad smo pričali o našoj odbrani da su videli da su oni tim koji treba da reaguje i donosi odluke. Volim da diskutujem sa njima i da oni shvate da je to taj način, ne da u toku utakmice bude drugačije. Dolazili su i da predlože nešto, verujem igračima. Gde je njihova zona komfora veća, onda je to dobro. Uradićemo to i ovog puta. Ponavljam, igramo protiv tima koji je tim. Naravno da sve počinje od Tavareza, koji je najdominantniji igrač na toj poziciji u Evropi, a možda i najdominantniji igrač u evropskoj košarci.  Ali, i on ima neke stvari koje mislimo da možemo da koristimo protiv njega. Bitno je da li će ova dva visoka da igraju, Poarije i Korneli, na njih mislim. Tavares je petica, ko ulazi ako on nije na terenu, Poarije je bio prvi, Konrelija su koristili. Protiv Makabija igrali su sa Jabuseleom na poziciji centra, razgovarali smo o tome, o reakcijama. Utakmica će da pruži odgovor i moramo da odreagujemo i da vidimo koji su najbolji načini i da odgovorim na njihove petorke gde mogu da igraju sa igračima koji mogu da preuzmu, da budu agresivni, da igraju u dropu...

U plej-ofu imate skor u serijama 20 pobeda i jednu izgubljenu, koliko je ova serija važna za vas?

- Važna je za Partizan, a za mene kao trenera Partizana je najvažnija. Pred ovim igračima je velika prilika, da shvate šta znači pobediti u plej-of seriji. Što se tiče mene, to nije bitno, važno je da Partizan prođe na fajnal for. Ne mogu da budem motivisaniji od ovoga, bili smo šesti. Hoćemo da napravimo korak dalje, odnosno ta tri koraka i da prođemo dalje.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike