Obradović jasan posle Budućnosti! Ovo je bio naš veliki cilj, znam kako se rešavaju neke stvari!

21.04.2023

22:11

0

Autor: G. F.

Trener Partizana čestitao igračima na prvom mestu pred plej-of AdmiralBet ABA lige

Obradović jasan posle Budućnosti! Ovo je bio naš veliki cilj, znam kako se rešavaju neke stvari!
Željko Obradović - Copyright MN Press

Košarkaši Partizana su, kroz dramu, koja sigurno nije mogla da bude veća, uspeli da savladaju Budućnost u Podgorici i obezbede prvo mesto pred početak plej-ofa AdmiralBet ABA lige.

Nakon trijumfa od 83:82, trener crno-belih Željko Obradović izlaganje je počeo pohvalama za svoje izabranike.

 

 

- Čestitam mojim igračima što smo završili sezonu na prvom mestu pred plej-of. Bio je to veliki cilj koji je bio ispred nas. Znali smo da će protiv Budućnosti, posle promene trenera, biti teška utakmica - rekao je Obradović, pa objasnio kako je on video utakmicu u Podogorici:

- Prvo poluvreme smo kontrolisali utakmicu, a najnekoncentrisaniji smo bili kada smo imali najveću prednost. Grin je bio odličan, ja ga poznajem jer je bio moj igrač. Ako ti jedan igrač da 31 poen i ima dve asistencije, onda je jasno koliko smo slabo branili njegovu igru. On je ponekad ubacivao i preko ruke što je bilo veoma teško. Kako god, ekipa koja pretenduje da uradi nešto, ne može na sebi da dozvoli da primi tri poena, posle toga napravi nameran faul i da se vraćamo i primamo koš i faul. To su stvari koje su uticale na sve što se dešavalo. Jedan ubačen penal je sve odlučio. Čestitam ekipi Budućnosti i, kao i uvek, hvala navijačima Budućnosti na veoma toplom dočeku.

Ono što su svi zapazili, a posebno navijači Partizana je veliki broj promašenih bacanja crno-belih. Dao je komentar Obradović i na taj segment igre.

- I to je naravno stvar koncentracije. Ako visoki igrači šutiraju kao Lesor  5/10 i Smailagić 0/4, šta da se priča. Kada si ti na liniji slobodnih bacanja, a ne možeš da ubaciš penal. Ima lek i za to. Na treningu se rešava i zna se šta svaki promašaj znači. Tako, radićemo sigurno i na tome.

Posebnu poruku imao je za svoje igrače sa kojima će pravo s aerodroma na lakši trening već u subotu ujutru.

- Ako se dogovorimo nešto da odigramo posle tajm-auta onda izađi i odigraj to i ne brini, biće sve kako treba. Verujem ja da je svima već u glavi Real Madrid. Mi ćemo sutra ujutru da idemo na trening, imamo let i odmah sa aerodroma idemo u dvoranu, naravno neće biti ubijanje od treninga, ali moramo da pričamo o Realu. Sve imamo piripremljeno, da im damo te informacije i to je to.

Za kraj je upitan za očekivanja u mečevima protiv Madriđana.

- Neću da pričam o Real Madridu jer ne znam u kakvom će sastavu biti. Oni igraju u nedelju uveče protiv Huventuda u Badaloni. Gledaću taj meč i pričaću malo ozbiljnije o njima - završio je Obradović.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike