Svačiji omiljeni igrač Partizana i reprezentacije postao potpredsednik KSS!

19.04.2023

15:37

0

Autor: P.K.

Iako je još u igračkim godinama, sada se latio funkcije

Svačiji omiljeni igrač Partizana i reprezentacije postao potpredsednik KSS!
Milenko Tepić na utakmici veterana - Copyright MN Press

Nekadašnji reprezentativac Srbije, proslavljeni igrač Partizana i drugih klubova Milenko Tepić postao je novi potpredsednik Košarkaškog saveza Srbije zaduženog za mušku košarka.

Tepić će na tom mestu zameniti Nenada Krstića, koji se povukao sa funkcije.

Nekadašnji kombo bek Vojvodine, Partizana, Panatinaikosa i brojnih drugih klubova. U Partizanu je bio deo "trija TNT", koji je činio sa Novicom Veličkovićem i Urošem Tripkovićem.

Četiri puta je bio prvak Srbije, ima tri ABA lige, dva kupa Srbije, dve titule prvaka Grčke, kao i Evroligu 2011. završio je igračku karijeru 2020, sa samo 33 godine. Odmah je postao tim menadžer Mege, gde se zadržao samo jednu sezonu.

Ove sezone često gleda Partizan, a igrao je i za crno-bele u duelu legendi Valjka i Real Madrida.

Na sednici KSS usvojen je zapisnik sa treće, a onda je predsednik Saveza Predrag Danilović delegatima ispričao šta je sve rađeno između dve sednice:

- Godina koja je počela je za nas jako značajna pošto slavimo veliki jubilej – 100 godina košarke u Srbiji i 75 godina od osnivanja Košarkaškog saveza. Obeležićemo je nizom manifestacija i planiramo da cela 2023. bude u znaku košarke. Pripremamo brojne akcije i događaje, sa kojima smo već počeli i kroz koje želimo da prikažemo našu bogatu istoriju. Kruna ove zlatne godine biće Svečana akademija koja će biti održana 12. decembra, na dan osnivanja Košarkaškog saveza Jugoslavije pre 75 godina, u MTS dvorani u Beogradu. Želim da se zahvalim predsedniku Republike Aleksandru Vučiću koji mnogo pomaže KSS, Vladi Republike Srbije, Ministarstvu sporta, Olimpijskom komitetu i svim našim poslovnim partnerima na podršci u realizaciji redovnih i međunarodnih programa Košarkaškog saveza Srbije. Verujem da ćemo i u budućnosti opravdati njihovo poverenje – rekao je predsednik Danilović.

Usvojeni su Godišnji izveštaj Nadzornog odbora KSS za 2022. godinu, Godišnji završni račun KSS za 2022. godinu, Finansijski i revizorski izveštaj KSS za 2022. i Finansijski plan KSS za 2023. godinu.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike