Obradović je neodoljiva figura da bi izbegao pohvale! Ovacijama iz Zadra oduševljena i španska Marka!

18.04.2023

08:56

0

Autor: A. S.

Mediji na Pirinejima sa velikom pažnjom prate crno-bele pred duel sa Realom

Obradović je neodoljiva figura da bi izbegao pohvale! Ovacijama iz Zadra oduševljena i španska Marka!
Željko Obradović - Copyright MN Press

Košarkaši Partizana sinoć su slavili na teškom gostovanju u Zadru, pa i dalje čuvaju vodeću poziciju AdmiralBet ABA lige, a uoči početka meča, dok su ekipe izlazile na parket, neverovatne ovacije domaći navijači uputili su treneru crno-belih, Željku Obradoviću.

Najtrofejniji trener Evrope, ove sezone je sjajno dočekan na gotovo svim gostovanjima, a posle Zadra je i slavna španska Marka pisala o ovom potezu navijača.

Kako se navodi u tekstu, "Jadranska liga ima nešto od one balkanske košarke koja je zadivila svet krajem prošlog veka. Sada je taj identitet dezintegrisan u različitim narodima koji su proizašli iz sukoba na Balkanu".

 

 

- Od pomenutog raskola, čudno je videti znake naklonosti između jednog i drugog naroda. Takođe na sportskom nivou. Ali Željko Obradović je suviše neodoljiva figura da bi izbegao pohvale. Beogradski Partizan, aktuelni tim legendarnog srpskog trenera, gostovao je hrvatskom Zadru.

Bilo je dovoljno da se pojavi kroz tunel svlačionice da bi počele neverovatne ovacije javnosti. Tribine su se tek trebale popuniti, ali zvuk je bio gromoglasan. Obradović se ganut zahvalio - navodi se u tekstu Španaca.

Jasno je i Špancima kakva je legenda Obradović, a nema sumnje da sada sa većom pažnjom prate crno-bele, koji će biti rival Real Madrida u Top 8 fazi Evrolige.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike