Partizan ovde može svakoga da pobedi, a sa najboljim trenerom... Grk sumirao sezonu Zelenih, pa progovorio o prilikama crno-belih!

14.04.2023

22:55

0

Serelis žali zbog poteza u finišu meča

Partizan ovde može svakoga da pobedi, a sa najboljim trenerom... Grk sumirao sezonu Zelenih, pa progovorio o prilikama crno-belih!
Hristos Serelis - Copyright MN Press

Košarkaši Partizana večeras su u prepunoj beogradskoj Areni ostvarili trijumf nad ekipom Panatinaikosa u poslednjem meču ligaškog dela rezultatom 83:81 i tako potvrdili šestu poziciju i plasman u Top 8 fazu.

Gosti, iako znatno lošije pozicionirani, nisu bili lak rival, naprotiv, imali su i čak 18 poena prednosti na poluvremenu, nakon čega je usledio neverovatan preokret crno-belih i nestvarna posednja deonica.

Nakon meča, na konferenciji za medije, trener gostiju, Hristos Serelis je sumirao sezonu.

- Prvo, hoću da kažem da je za moj tim ovo bila jako loša sezona. Završili smo je dobrom utakmicom protiv vrlo dobrog tima, sa najboljim trenerom Evrope, koji je odigrao mnogo četvrtfinalnih utakmica Evrolige. Mi smo kontrolisali tempo utakmice, imali smo nekoliko dobrih odluka u odbrani, dobro smo kontrolisali Partizan. Bili smo jako blizu pobede. Uz dužno poštovanje Partizanu, izgubili smo zbog dve loše odluke u dva poslednja poseda, ali to je život, to je košarka. Sada se spremamo za plej-of grčke lige - istakao je Serelis.

Kako jedna ekipa sa ovoliko dobrih igrača može biti na začelju tabele? Šta se dešava u klubu, sprema li se čistka?

- Ne mogu da odgovorim na drugo pitanje, jer to nije deo taktike. I prvo pitanje je teško odgovoriti, ovde sam 40 dana i ne znam šta se dešavalo u prošlosti. Imali smo problema, mislim da su neke ključne utakmice u oktobru i novembru odnele samopouzdanje. Pričati o prošlosti nije moj posao, već o budućnosti. Imamo poslednja dva meseca sezone i spremaćemo se najbolje što možemo - naveo je Grk.

Imali ste u jednom trenutku 57 odsto za tri, na kraju 41 odsto. Šta se promenilo pa je opao šut za tri? 

- Partizan je vrlo, vrlo tvrd tim i igra jako agresivnu utakmicu. A naši igrači su se umorili. Ne žalim se na moje igrače, mislim da smo dobro dodavali loptu i nalazili smo dobre šuteve. Imali smo samo dve loše odluke i zato smo izgubili utakmicu.

Može li Partizan  da pobedi Real i ode na F4?

- Nema tima iz prva četiri. U plej-ofu se nikad ne zna. Partizan ovde može svakog da pobedi, a može da pobedi i bilo koji tim u gostima. Podsetiću vas, kao što znate, sa najboljim trenerom u Evropi će imati dobre šanse protiv svakog.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike