Zvezda nije u Top 8, ali Ivanović ima poruku! Šteta, da smo ušli imali bismo realne šanse da osvojimo

12.04.2023

18:29

0

Autor: D. N.

Crveno-beli na oproštaju od ove sezone u Evroligi čekaju Fenerbahče

Zvezda nije u Top 8, ali Ivanović ima poruku! Šteta, da smo ušli imali bismo realne šanse da osvojimo
Duško Ivanović - Copyright MN Press

Bez kompletnog igračkog kadra, ali pred punom dvoranom "Aleksandar Nikolić" košrkaši Crvene zvezde dočekaće Fenerbahče koji takođe ima problema. Sutrašnji duel (19.00) biće ujedno i oproštajni za crveno-bele u ovoj sezoni Evrolige.

Baš zbog toga, tim Duška Ivanovića želi pobedom da završe dobru sezonu u Evroligi.

- Kao pred svaku, svaku utakmicu idemo da pobedimo. Svi su igrači zasad, do ovog poslednjeg treninga, dobro, igraće njih samo 12 - kazao je Ivanović uz komentar podatka da je dvorana rasprodata.

- To je zaista izuzetan znak da su naši navijači zaista fantastični što ja ponavljam stalno i što je istina. I zaista daju snagu ovim momcima kad izađu da igraju, podršku im daju, znači im puno.

Bilo je i reči o narednom rivalu.

- Izuzetno kvalitetan tim, dobili su zadnju utakmicu protiv Efesa možda najviše zahvaljujući tome da su imali neke igrače koji su bili povređeni, pa su silom prilika igrali sa pet niskih igrača i igrajući sa pet niskih napravili su razliku. Izuzetno kvalitetan tim, izuzetan broj igrača koji mogu da reše utakmicu i situacije "jedan na jedan", situacije na niskom postu, tu su izuzetno jaki… I vrlo iskusna ekipa - dodao je iskusni trener.

Kako je navedeno na sajtu Zvezde, i pored svih problema sa povredama (ukupno sedam sa dužim odsustvima igrača), propuštenim prilikama, ali i utakmicom sa Barselonom koja je nepravedno završena pobedom gosta, postoji šansa da se sezona završi sa skorom 17-17.

- Jako sam zadovoljan sa angažovanjem i predanošću sa kojom ovi momci rade, a sa rezultatom nisam zadovoljan jer nismo ušli u Top 8. Mislim da je zaista šteta za ovaj tim, jer da smo ušli imali bismo realne šanse da osvojimo. Ovo jeste lako pričati sad kada si "napolju" - zaključio je Ivanović.

Dvorana "Aleksandar Nikolić" biće otvorena dva sata pre utakmice, dakle od 17 časova.

Naredni takmičarski meč Crvena zvezda igraće u ponedeljak protiv ekipe Splita, a nakon toga je očekuju i zaostale utakmice AdmiralBet ABA lige protiv Mornara i Cedevita Olimpije.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike