Barani na krilima Balše Živanovića napravili veliko iznenađenje! Potvrđen opstanak u AdmiralBet ABA ligi! (VIDEO)

11.04.2023

22:37

0

Autor: A. S.

Mornar je ovo čekao cele sezone

Barani na krilima Balše Živanovića napravili veliko iznenađenje! Potvrđen opstanak u AdmiralBet ABA ligi! (VIDEO)
Balša Živanović - Copyright MN Press

Košarkaši Mornara u meču 25. kola AdmiralBet ABA lige načinili su veliko iznenađenje. Na svom parketu su potvrdili opstanak u regionalnoj ligi i to trijumfom nad Cedevita Olimpijom rezultatom 78:75.

Tako je poznato da će Ljubljančani u plej-of sa četvrtog mesta, dok je Budućnost sigurna na trećoj, a i dalje je pitanje, kako će beogradski večiti rivali, Partizan i Crvena zvezda podeliti vodeće pozicije.

Barani su do trijumfa stigli na krilima Balše Živanovića, koji je postigao 19 poena, dok je Gregor Glas dodao 11, a Marko Pecarski je meč završio sa devet poena. U gostujućem timu, najefikasniji je bio Džoš Adams sa 24.

Gosti su u ovom duelu imali ulogu favorita, međutim, bilo je jasno da je Mornar motivisan da osigura svoje mesto u eliti i naredne sezone, pa je tokom prvog poluvremena vođena ravnopravna borba. 

U nastavku je Cedevita pojačala i stekla devet poena prednosti pred odlučujućih deset minuta. A onda je usledila prava drama na 90 sekundi do kraja, u kojoj se domaćin bolje snašao. Heroj Brana definitivno je Balša Živanović, koji je pogodio iz velike udaljenosti.

Do kraja regularnog dela sezone, Barani gostuju FMP Železniku, pa na svom parketu čekaju Zvezdu, Cedevita Olimpija dočekuje Megu i Zvezdu.

AdmiralBet ABA liga, 25. kolo

Petak:

Split - MZT 74:77

Subota:

Cibona - Zadar 63:89

Mega - Budućnost 76:85

Nedelja:

Borac - Crvena zvezda 82:87

Ponedeljak:

Studentski centar - FMP 84:74

Partizan - Igokea 89:74

Utorak:

Mornar - Cedevita Olimpija 78:75

Bonus video

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike