Ja sam deo istorije Partizana, ali želim da se izvinim! Legendarni košarkaš promenio kodeks zbog svog ponašanja!

08.04.2023

11:37

0

Autor: A. S.

Pevanje himne ga navelo na razmišljanje

Ja sam deo istorije Partizana, ali želim da se izvinim! Legendarni košarkaš promenio kodeks zbog svog ponašanja!
Željko Rebrača - Copyright MN Press

Na nedavnoj utakmici između veterana Partizana i Reala, koja je prethodila evroligaškom meču ovih timova, našao se i Željko Rebrača, aktuelni predsednik Vojvodine, ali i legenda crno-belih. 

Međutim, jedan potez sa tog meča, primorao je čuvenog košarkaša da se izvini.

Naime, Rebrača nije učestvovao u meču veterana, zbog problema sa leđima, a nakon tog susreta je sa ostalim igračima pratio evroligaški meč i tom prilikom zapevao himnu Partizana.

Ipak, kako sada navodi, to nije bio prikladan potez, jer je on sada 

predsednik Upravnog odbora Vojvodine.

- Hteo bih najpre da pojasnim jednu situaciju koja se desila prošle nedelje i želeo bih da kažem da sam bio pozvan od strane Partizana da prisustvujem utakmici legendi veterana. Kao Željko Rebrača, ja sam deo istorije Partizana. Pozvan sam, ali nisam igrao zbog problema sa leđima i ostao sam posle na utakmici između Partizana i Reala. Gest koji sam napravio na toj utakmici nije prihvatljiv meni kao predsedniku KK Vojvodina i ovim putem želim da se izvinim svim navijačima i svim ljudima i svim vojvodinašima, jer smatram isto sada da je Vojvodina deo mene i u mom srcu - rekao je Rebrača.

Zatim se legendarni košarkaš izvinio i otkrio da je donet novi kodeks koji će svi potpisati. 

- Želim da se izvinim košarkaškom klubu Vojvodina i želimo da idemo napred u nove pobede. Zahvalio bih se i FK Vojvodina i njihovim predstavnicima, sa kojima smo imali jedan konstruktivan sastanak. Oni su pomogli mnogo u svemu ovomeda se ova situacija reši. Pričali smo o Sportskom društvu Vojvodina kom će KK Vojvodina rado pristupiti, da ovo bude jedna velika porodica i da svi zajedno budemo deo istog. Isto tako, želimo da se po pristupanju potpiše kodeks ponašanja predstavnika, igrača i mi kao KK Vojvodina ćemo biti prvi koji će to da potpišu.

Taj kodeks, između ostalog navodi:

- Dok su angažovani u KK Vojvodina, svi igrači, treneri, članovistručnog štaba, članovi organa kluba i radne zajednice, ne smeju da se javno deklarišu kao navijači drugih klubova. Ne smeju da se pojavljuju sa obeležjima drugih klubova prilikom javnih nastupa, ali i privatno. Ne smeju da se oglašavaju ni na društvenim mrežama za podršku drugih klubova. U svojim javnim nastupima moraju afirmativno i sa dužnim poštovanjemda govore o Vojvodini. U slučaju kršenja navedenih normi ponašanje, predlažemo sankcije, od novčanih kazni pa sve do raskida ugovora na štetu pojedinca - pročitao je Rebrača.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike