Deo smo istorije, znali smo da smo nepobedivi: Crno-beli blistaju od sreće, Aleksa nema dilemu - Zasluženo!

08.04.2023

07:13

0

Autor: A. S.

Košarkaši Partizana slave Top 8 fazu Evrolige

Deo smo istorije, znali smo da smo nepobedivi: Crno-beli blistaju od sreće, Aleksa nema dilemu - Zasluženo!
Aleksa Avramović - Copyright MN Press

Košarkaši Partizana sinoć su i definitivno obezbedili plasman u Top 8 fazu Evrolige, što je jedan od većih uspeha u poslednjih nekolliko godina kluba. Velika sreća prevladala je svima, kojima je crno-bela boja u srcu, a najzaslužniji za trijumf u Monaku rezultatom 88:84 i plasman u narednu rundu kolo pre kraja bili su Zek Ledej i Aleksa Avramović.

Naravno, reč je o timskoj pobedi, u kojoj se pomenuti tandem najviše istakao.

Večerašnja partija bila je Ledejova treća najefikasnija u sezoni, meč je završio sa 22 poena, koliko je imao i Avramović.

- Bilo je sjajno biti deo istorije. Imamo igrače koji su sjajni, mnogo smo toga žrtvovali, hoćemo da budemo zajedno i da budemo samo bolji - rekao je Ledej posle meča.

U finišu utakmice, domaćin koji je takođe već obezbedio plasman u narednu rundu je stigao do preokreta. Ipak, Ledej ističe da nije sumnjao u pozitivan ishod u Kneževini.

- Mislim da ne. Nikada nisam gubio veru u tim. Našli su saigrači načine da mi daju loptu kada je išlo, mi smo je sjajno delili između sebe, znali smo da smo nepobedivi kao tim - zaključio je Ledej.

Aleksa Avramović i dalje ide korak po korak, bez ishitrenih planova.

- Dišemo sada mnogo lakše, kada smo obezbedili četvrtfinale. Ako se stvari budu poklopile, možda možemo da budemo i peti. Ali, ne razmišljamo o tome sada, već se radujemo pobedi i idemo dalje. Bili smo pravi, pogodili mnogo bitne šuteve, odigrali dobru odbranu. Oni su jako dobar tim, jako talentovan, sa velikim napadačkim potencijalom. Zato smo morali da damo sve od sebe i sada smo zasluženo u Top 8 - poručio je Avramović.

Pred crno-belima je sada još jedna utakmica u regularnom delu Evrolige, u petak stiže Panatinaikos, a beogradska Arena je već rasprodata. Nema sumnje da će Grobari prirediti neverovatnu atmosferu na ispraćaju svojih igrača u narednu rundu takmičenja.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike