Jokić ili Embid? U priču o MVP-u umešao se i legendarni Šek!

07.04.2023

13:02

0

Autor: 24sedam

Srpski reprezentativac i najveća zvezda Denvera, koji i brani "tron", ima prosek od 24,8 poena, 12 skokova i 9,9 asistencija

Jokić ili Embid? U priču o MVP-u umešao se i legendarni Šek!
šekil jokić profimedia-0646398219 - Copyright 24sedam/Profimedia

Legenda NBA lige Šakil O'Nil "umešao" se u trku za najkorisnijeg igrača (MVP). Nekadašnji centar Orlanda, Lejkersa, Majamija, Finiksa, Klivlenda i Bostona smatra da je prilikom izbora za najboljeg u najjačoj ligi sveta nejasan kriterijum.

Trenutno su favoriti Džoel Embid i naš Nikola Jokić. Stručna javnost je zasada podeljena i po pitanju kriterijuma koje treba primeniti pri dodeli nagrade.

- Embid je impresivan, zaista, ali problem je nejasan kriterijum. Da li se gledaju pobede ili samo statistika? Morate da gledate na Janisa i Milvoki, oni imaju prvo mesto, Denver takođe. Nadam se da će Embid osvojiti i ta partija mi je učvrstila odluku. Sudeći po novim pravlima, nisam siguran - izjavio je O'Nil u emisiji TNT.

Embid, igrač Filadelfije, u proseku ove sezone postiže 33,3 poena, ima 10 skokova i 4,2 asistencije, dok srpski reprezentativac i najveća zvezda Denvera, Jokić, koji i brani "tron", ima prosek od 24,8 poena, 12 skokova i 9,9 asistencija.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike