Bez Srbina ne valja: Kokoškova bi da uzmu kao savetnika u reprezentaciji

07.04.2023

10:24

0

Autor: D. P.

Bivši selektor Srbije veoma tražen

Bez Srbina ne valja: Kokoškova bi da uzmu kao savetnika u reprezentaciji
20210704npKokoskov09 - Copyright MN Press

Predsednik Košarkaškog saveza Slovenije Matej Erjavec priznao je da su glasine o povratku na klupu bivšeg selektora Slovenije i Srbije Igora Kokoškova delimično tačne, a šta nedostaje da bi istina bila potpuna ...

Kokoškov je asistent trenera Bruklin Netsa i njegovo angažovanje je samim tim ograničeno na pauze u najjačoj košarkaškoj ligi, a zna se da pored velikih takmičenja tokom godine se igraju i mečevi kvalifikacija u "FIBA prozorima":

Voleli bismo da je Kokoškov sa nama. Dakle, ova glasina je apsolutno tačna, ali je pogrešno protumačena da bismo hteli da ga postavimo za selektora. Ne možemo to da uradimo, jer nam je potreban selektor koji će pored Mundijala voditi i reprezentaciju u kvalifikacijama u novembru ili februaru, što NBA trener praktično ne može - rekao je Erjavec za slovenaču "Ekipu" i dodao:

MN Press
Igor Kokoškov

 

- Želimo da imamo Igora sa nama, želeli bismo da odemo na SP u što boljem sastavu, i igrački i trenerski. Ako nađemo kompromis da se to uradi, svakako želimo da ga imamo u reprezentaciji...

Kako stvari trenutno stoje tim će kao glavni trener predvoditi Aleksandar Sekulić

- Možda je stvoren utisak da smo želeli da menjamo Sekulića, ali nije tačno. Bili smo tihi jer smo radili. Vratio bih se tri godine unazad: činjenica je da smo tada, pre Sekulića, tražili trenera - Itudisa, Paskvalea ... Imali smo ozbiljne razgovore sa njima i bili smo blizu dogovora. Ideja je bila da posle neuspeha, kada se nismo plasirali na SP, damo komande u ruke strancu. Onda smo našli rešenje u Sekuliću, koji tada nije bio baš poznat trener, a danas je drugačije. Sada je ozbiljan trener ozbiljnog kluba, sa kojim je upravo stigao do polufinala VTB lige. Traži se trener i tu ne vidim problem. Nije tačno da smo sada tražili trenera, ali smo razgovarali sa Sekulićem šta je pošlo po zlu, jer ne želimo da ponovimo grešku.

Sekulić vodi Lokomotivu Kuban u ruskom klupskom takmičenju.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike