Embida žestoko pogodile glasine, burno reagovao na pomen Jokića! Nije me briga ako će jedna utakmica da ugrozi šanse za MVP priznanje!

30.03.2023

08:15

0

Autor: A. S.

A potom je usledila i lavina pohvala na račun Srbina

Embida žestoko pogodile glasine, burno reagovao na pomen Jokića! Nije me briga ako će jedna utakmica da ugrozi šanse za MVP priznanje!
Džoel Embid - Copyright Tanjug/AP Photo/Matt Slocum

Kamerunski centar Džoel Embid pre dva dana je preskočio gostovanje Denver Nagetsima, a iako je boravio u Koloradu, nije se pojavio ni na klupi svog tima. Sve to podiglo je prašinu, naročito što Embid nije igrao protiv Nagetsa u Denveru već četiri godine, što javnost shvata kao izbegavanje okršaja sa Nikolom Jokićem, koji mu je i glavni kandidat za MVP priznanje

U međuvremenu, noćas se vratio u sastav Filadelfije i Dalas Maveriksima ubacio 25 poena, što je bilo dovoljno za 50. pobedu i siguran put ka borbi za titulu. Embid još uvek nema MVP priznanje, a ove godine je glavni kandidat, pa je prisutne novinare nakon meča zanimalo da li sada slede MVP tron i put u NBA finale.

Međutim, Kamerunac je burno reagovao, naročito na pomen priče o MVP priznanju i propuštenoj utakmici sa Nagetsima.

- Nije me briga. Kao što sam rekao, sve je važno u plej-ofu. Ako će jedna utakmica da ugrozi nečije šanse, onda pretpostavljam da bi svi trebalo da budu van te priče. Svi mi imamo loše dane, momci propuštaju mečeve što nije prvi put i nije da je ovo baš utakmica između mene i Nikole. On je sjajan igrač, neverovatan igrač. Kao što uvek kažem, uzastopni je MVP on je jedan od najboljih igrača u ligi, a ja sam veliki fan. Ne igrati protiv njega je bila velika nevolja, ali je na vidiku veći cilj. Važno je da budemo sigurni da smo zdravi za plej-of - odgovorio je Embid, pa nastavio u sličnom tonu:

- Nemam ništa da dokažem. Poslednji meč... Pobedili smo, a ja sam rekao sve što sam imao. I izaći tamo i reći da sam uplašen posle onoga što sam uradio prošli put... Jednostavno je glupo. Kao što sam rekao, nije me briga da li ću pobediti ili ne. Samo sam fokusiran na to da pokušam da osvojim prvenstvo i šta god da se desi, desi se. Ako pobedim, odlično. A ako ništa ne osvojim, nije me briga.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike