Jokiću, majstore, pa kako bre to! Nikola na korak od nezamislivog ostvarenja!

29.03.2023

17:59

0

Autor: G. F.

Srpski centar ispisuje istoriju, "tripl-dabl sezona" je nadohvat ruke

Jokiću, majstore, pa kako bre to! Nikola na korak od nezamislivog ostvarenja!
Nikola Jokić - Copyright Tanjug/AP

Ma to se neko šali sa nama! Ili se to Nikola Jokić šali sa NBA ligom. Trećeg nema!

Najbolji srpski košarkaš, centar Denvera na putu je da najzlatnijim slovima ispiše istoriju NBA lige.

Ostvarenje koje mu je nadohvat ruke dostigla su samo dva košarkaša ikada - Oskar Roberston  u sezoni 1961/62 i Rasel Vestbruk u sezoni 2016/17, te i u tri naredne.

Već iz navedenog vidi se da nijedan centar to nije uspeo, pa ukoliko Nikoli to uspe, zaista će zauvek postati besmrtan u najjačoj košarkaškoj ligi na svetu!

Reč je o takozvanoj tripl-dabl sezoni, podatku za koji verovatni niste čuli baš zato što se smatra gotovo neostvarivim. Da pojasnimo, košarkaš treba da ima dvocifren broj poena, skokova i asistencija takav da kada se podeli sa brojem odigranih utakmica bude veći od 10!

A Nikola trenutno stoji prilično dobro i zaista mu malo nedostaje da napravi ovo nesvakidašnje dostignuće. Posle 67 odigranih mečeva postigao je 1670 poena i ima 797 skokova, odnosno u te dve kategorije je već završio posao.

Njegov broj asistencija trenutno je 664, te mu na preostalih 7 utakmica treba još 76 uspešnih dodavanja. Znači nešto manje od 11 po meču.

Nije jednostavan zadatak, ali naučili smo već da za Jokića nema nemogućeg. A sigurno će i saigrači biti srećni kada počne da im deli lopte kao na tacni!

Pred košarkašima Denvera su dueli sa Nju Orleansom, Finiksom (dva puta), Golden Stejtom, Hjustonom, Jutom i Sakramentom, a četiri puta će igrati kao gosti.

BONUS VIDEO:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike