Partizan, Žoc i Grobari – bogovi košarke! Dan posle Olimpijakosa Evropa bruji o spektaklu iz Arene!

25.03.2023 | 17:23

Autor: A. Š.

Crno-beli i njihovi navijači još jednom su ostavili bez daha ljubitelje kraljice igara širom kontinenta

Copyright MN Press

Utakmica svih utakmica dosadašnjeg dela sezone za Partizan prošla je onako kako je, izgleda, već bilo zapisano tamo negde… Lider Evrolige stigao je u najveću dvoranu na Balkanu, u atmosferu o kojoj od petka uveče ne prestaje da bruji košarkaška Evropa.

Olimpijakos je u Arenu došao kao najbolja defanzivna ekipa elitnog takmičenja, a iz nje je ispraćen sa 90 primljenih poena, pred rekordnim brojem Grobara u povratničkoj sezoni Valjka u Evroligu.

Spektakularna igra izabranika Željka Obradovića, začinjena monstruoznim zakucavanjima Dantea Eksuma i Džejmsa Nanelija, apsolutno je ispraćena atmosferom sa krcatih tribina novobeogradske dvorane. Grobari su u Evropu poslali još jednu nezaboravnu sliku o kojoj se u poslednjih dvadesetak sati naveliko priča na društvenim mrežama.

- Navijači Partizana i Štark arena izazivaju jezu kroz kičmu – bio je inicijalni tvit litvanskog portala „Basket news“, na koji su se nadovezivale reakcije – neverovatno, Beograd diše košarku… A bilo je i onih koji su neskriveno zavideli na onome što su mogli da vide tokom kratkog video klipa početne koreografije…

- Samo što ne puknem od ljubomore – glasio je jedan od tvitova, dok je drugi korisnik Tvitera priču „prebacio preko bare“:

- Za one koji vole NBA, pokažite im ovo.

Uz konstataciju „Bogovi košarke“, jedan navijač iz Portorika poželeo je da njegova selekcija nikada više ne igra kvalifikacije za Mundobasket u Beogradu, dok je košarkaški fan iz Velike Britanije bio surovo realan.

- Atmosfera o kojoj britanska košarka može samo da sanja. Fenomenalno!

Bilo je i onih koji su jednostavno konstatovali da navijači tako treba da izgledaju, dok su drugi davali predloge u kojima je odlazak na utakmicu Evrolige u Srbiji jedna od stvari koje treba uraditi pre smrti.

- Srećno onom ko bude igrao sa Partizanom u plej-ofu. U svojoj kući su skoro nepobedivi – konstatovao je jedan od navijača koji nisu skrivali oduševljenje slikom iz Beograda, a bilo je i onih koji su priznali da postaju navijači kluba iz Humske.

- Veoma, veoma je teško savladali ovaj Partizan, pogotovo u Areni. Kakvo remek delo gradi Željko Obradović – poentirao je suštinu jedan od korisnika Tvitera, dok se mišljenje jednog španskog novinara samo nadovezalo:

- Oni (Partizan, prim. aut.) su stvarno strašni. Sposobni da pobede bilo koga, u bilo kojoj dvorani. I skoro ih je nemoguće pobediti u Areni. Željko Obradović gospodo. Majstor svih majstora.

Euforija iz beogradske Arene stigla je i do "čizme", gde su ljubitelji košarke iskreno priznali kako su Partizanove utakmice nešto što zauvek ostaje u sećanju.

- Gledati utakmice Partizana u Beogradu jedno je od najjačih i najuzbudljivijih iskustava u životu. Tako je bilo i protiv Olimpijakosa - napisano je na profilu posvećenom "kraljici igara.

Na istom mestu, poseban osvrt napravljen je na broj navijača koji se sinoć našao u najvećoj dvorani na Balkanu (20.003)

- Prvih osam rekorda po posećenosti jednom meču Evrolige, svi su u vlasništvu beogradskog Partizana. Juče je 20.000 prisutnih na meču protiv Olimpijakosa dalo neverovatnu predstavu.

BONUS VIDEO

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam