Nisu razočarali: Zvezda pružila jak otpor Barseloni!

17.03.2023

22:24

1

Crveno-beli nisu razočarali protiv favorizovanih domaćina

Nisu razočarali: Zvezda pružila jak otpor Barseloni!
Luka Vildoza - Copyright MN Press

Košarkaši Crvene zvezde nisu razočarali protiv Barselone, pruživši jak otpor favorizovanim domaćinima. 

Crveno-beli su izgubili sa 85:79 (18:15, 22:21, 17:21, 28.22) u 29. kolu Evrolige i tako izgubili sve šanse da se domognu TOP 8. 

Ipak, naš predstavnik nije razočarao u večerašnjem meču, iako su bili oslabljeni za trojicu igrača, Nedovića, Lazića I Dobrića, odigrali su jednu dobru utakmicu i prilično namučili domaćine koji su bili veliki favoriti. 

Šta reći o samoj utakmici, izabranci Duška Ivanovića odigrali su jednu hrabru utakmicu, nema dileme da su pružili svoj maksimum u ovom trenutku, ali na kraju iskusnija ekipa je uspela da stigne do trijumfa.

Ipak, ovakvo izdanje može da raduje navijače crveno-belih da dolaze bolji dani, a to ćemo već videti za vikend kada protiv Studentskog centra u regionalnom takmičenju, a već narednog četvrtka ih očekuje duel protiv Valensije u 30. kolu Evrolige.

 

 

Barselona: Da Silva, Pauli, Šanli 2, Veseli 21,  Kalinić 5, Satoranski 13, Laprovitola 3, Abrines 12 ,Tobi, Kjurik, Jokubaitis 8, Mirotić 21.

Crvena zvezda: Holand, Vildoza 7, Lazarević, Kampaco 23, Mitrović 11, Martin 2, Ivanović 6, Ilić, Marković 6, Kuzmić, Petrušev 12, Bentil 11.

Evroliga, 29. kolo

Barselona - Crvena zvezda 85:79

Bajern - Alba 75:76

 

 

40. minut Kraj 85:79

36. minut - Zvezda ponovo se vraća, pravi seriju 8:2, i tako ne dozvoljavaju domaćinima da se odlepe. Očekuje nas velika borba u poslednjih četiri minuta.

34. minut - Opet pad Zvezde u poslednjoj četvrtini, Barselona povećava prednost (69:59).

32. minut - Barselona je za dva minuta uspela da napravi šest razlike, koševima Mitrovića, Veselog i Satoranskog. Otežavajuća okolnost što je Vildoza dobio tehničku. Situacija se iskomplikovala (68:59). Zvezda ušla u loš ritam.

Poslednja četvrtina:

30. minut - Odlični izdanje crveno-belih pre svega u drugom delu treće četvrtine. Uspela je da anulira minus 11 i u poslednju četvrtinu uđe egal protiv Barselone (57:57).

28. minut - Bez dileme ulazimo u neizvesnu poslednju četvrtinu. Zvezda se ne predaje, hrabro igra protiv Barselone. Došli su na samo minus dva (57:55). 

26. minut - Crveno-beli se ne predaju, smanjuju minus koji je u jednom trenutku bio 11, sada je samo pet (50.45). Odlični Kampaco pogađa dve trojke zaredom. Nastavlja se borba u Barseloni.

24. minut - Ponovo se stekao utisak da Zvezda pada u drugom poluvremenu kao što je bio slučaj u prethodnim mečevima. Međutim, poslednja dva napada ulivaju nadu, i crveno-beli su se ponovo približili 50:42. 

22. minut - Bolji početak Barselone u nastvaku i trojkama Mirotića i Sataoranskog povećavaju prednost na deset poena (46:36).

Početak drugog poluvremena

20. minut kraj prvog poluvremena (40:36). Iako su crveno-beli dosta oslabljeni za večerašnji okršaj, izabranici Duška Ivanovića nisu podigli belu zastavu, već se hrabro bore protiv favorizovanog domaćina.

 

 

18. minut - Barselona pravi najveću razlilku u dosadašnjem delu meča (37:29)

17. minut - Niko ne može da se odlepi, sve se vrti oko plus tri za Barselonu, Satoranski pogađa trojku i pravi pet koševa razlike za domaćine (34:29). 

15. minut - Pad u igri crveno-belih, Katalonci ponovo prešli u vođstvo 27:26. Duško Ivanović odmah zatražio tajm-aut.

13. Totalna dominacija gostiju, Barselona nema rešenje za igru Zvezde. Razlika se povećava na 25:20, odlična igra Kampaca.

11. minut - Zvezda je prvi put u meču povela i to sa 19:18. Zatim su imali imali i 23:20. Bolja igra crveno-belih na početku druge deonice.

Počinje druga četvrtina:

 

 

10. minut -Kraj prve četvrtine (18:15). Prvih deset minuta meča obeležilo je dosta grešaka sa obe strane, ali trebna istaći da se Zvezda drži hrebro, i domaćinima nisu dozvolili da naprave veću razliku.

8. minut - Katalonci održavaju prednost od četiri poena (17:13). Ponovo su u delu meča gde ima dosta grešaka sa obe strane. Ivanović izmenama pokušava da razdrma ekipu.

6. minut - Period gde Katalonci igraju bolje, polako ulaze u svoj ritam. Trenutno je 15:11. Odličan je u Zvezdi Bentil sa šest poena. 

4. minut - Zvezda za sada igra egal utakmicu sa favorizovanim domaćinima. Nema bele zastvice u redovima crveno-belih.

2. minut - Obe ekipe su nervozno krenule, dosta grešaka sa obe strane, Zvezda bez postignutog poena. 

 

 

Petorka Zvezde: Vildoza, Kampaco, Lazarević, Bentil, Martin. 

Kreće meč: 

- I Barselona oslabljena pred meč sa crveno-belima, Katalonci neće moći da računaju na Kori Higinsa.

Blog uživo:

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: M. N.

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike