Oglasio se Partizan: Dotakli se i Lesora i šta misle o tom incidentu!

14.03.2023

12:24

0

Čelnici crno-belih smatraju da treba da se spusti tenzija i zahtevaju da sve bude u domenu fer-pleja

Oglasio se Partizan: Dotakli se i Lesora i šta misle o tom incidentu!
Navijači Partizana na derbiju - Copyright Printscreen/24sedam

 Čelnici košarkaškog kluba Partizan izdali su saopštenje posle važne pobede nad Crvenom zvezdom u AdmiralBet ABA ligi, čime su ostali na prvom mestu u regionalnom takmičenju.

- Verna podrška navijača je ponos Kluba i ona nedvosmisleno čini Partizan jedinstvenim u svetu. Ipak, sinoć su se u Štark areni videle i čule stvari kojima nije mesto na sportskim borilištima. Ružne reči i ubacivanje predmeta u teren nisu nešto za šta se Partizan zalaže i Klub će sigurno sprovesti istragu da utvrdi ko je šta ubacivao na parket - piše u saopštenju crno-belih.

Čelnici Partizana osudili su ponašanje centra Matijasa Lesora kada je napao Filipa Petruševa.

- Incident koji se dogodio na kraju utakmice između Matijasa Lesora i Filipa Petruševa jeste nešto što se na sportskim borilištima dešava, ali smatramo da je reakcija našeg igrača neprimerena i prenagljena. Bez obzira na to šta je dolazilo sa druge strane, igrač Partizana ne sme da reaguje na taj način i Klub će u skladu sa internim disciplinskim pravilnicima koje su svi igrači potpisali sprovesti sa Matijasom propisanu proceduru. Svakako, Partizan Mozzart Bet će učiniti sve da njegovi igrači više nikada ne učestvuju u incidentima i bez obzira da li su isprovocirani ili ne, uvek budu primer sportskog i viteškog ponašanja. 

Oni apeluju da se uzavrele strasti spuste i da u budućnosti sve prođe u najboljem mogućem redu. 

- KK Partizan apeluje na javnost da ipak pokaže određeno razumevanje za uzavrele strasti na sportskom terenu. Kao Klub, razumemo želju kod Lesora, Petruševa i nekolicine drugih momaka kod koji su sinoć sevale iskre, ali želimo da u budućnosti sve ostane u okvirima fer-pleja, kako fizičkog tako i verbalnog.  Verujemo da je puna dvorana i rekord ABA lige samo uvod u još spektakularnih utakmica ove sezone. Učinimo svi zajedno da to budu predstave za primer - zaključeno je u saopštenju KK Partizan.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: M. N.

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike