PAOK povlači iz upotrebe dres legendarnog Srbina: Ušao je u naše živote u leto 1988. godine i promenio tok istorije

09.03.2023

11:19

0

Autor: D. P.

Grci "penzionišu" sedmicu

PAOK povlači iz upotrebe dres legendarnog Srbina: Ušao je u naše živote u leto 1988. godine i promenio tok istorije
Bane Prelević - Copyright MN Press

Velika čast za bivšeg košarkaša Crvene zvezde.

Grčki klub 1. aprila 2023. godine na utakmici protiv AEK povlači iz upotrebe dres sa brojem "7" koji je proslavio Srbin Branislav Prelević. Ulaznice za ovaj meč imaće posebnu važnost za kolekcionare.

Ovim povodom PAOK je izašao sa saopštenjem za javnost.

- Ušao je u naše živote u leto 1988. godine i od kada je obukao crno-beli dres promenio je tok istorije košarkaša PAOK. Dva evropska trofeja, šampionat i Kup Grčke, učešće u još dva evropska finala, ali i na fajnal-foru u Atini. Imajući pored sebe sjajne saigrače, trenere, agente i navijačku armiju PAOK, doveo je naš tim do sjajnih trenutaka. Najbolji u svojoj istoriji - navodi se u zvaničnom saopštenju i dodaje:

MN Press
Prelević i Đorđević

- Prošle su 23 godine od kada je prestao da se bavi košarkom, 23 godine od poslednje zvanične utakmice u dresu PAOK. Došlo je vreme! Sa visokim osećanjem odgovornosti prema istoriji kluba, KAE PAOK će odati počast jednom i jedinom Banetu Preleviću i povući u penziju dres "7", koji će sledeće godine zauzeti svoje mesto na krovu PAOK Sportske arene. do transparenta sedam titula tima! Manifestacija u čast Baneta Prelevića i penzionisanja dresa sa „7“ održaće se u subotu, 1. aprila 2023. godine, pre početka utakmice PAOK – AEK.

Prelević je posle završene igračke karijere bio kratko vreme i trener PAOK, a posle toga i duži niz godina predsednik kluba.

BONUS VIDEO:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike