Partizan gostuje evroligašu sa najboljom formom u ovom trenutku! Obradovićev recept za Olimpiju deluje jednostavno!

08.03.2023

16:09

0

Autor: A. Š.

Crno-beli u četvrtak u Milanu završavaju mini turneju po Italiji

Partizan gostuje evroligašu sa najboljom formom u ovom trenutku! Obradovićev recept za Olimpiju deluje jednostavno!
Željko Obradović - Copyright MN Press

Iza košarkaša Partizana je velika pobeda u Bolonji, a pred njima još veći izazov u Milanu (četvrtak, 20.30). Duplo evroligaško kolo odvelo je crno-bele na mini turneju po Italiji, koju su uspešno počeli trijumfom protiv Virtusa.

Samo dva dana kasnije izabranike Željka Obradovića očekuje podjednako veliko, ako ne i veće, iskušenje u duelu sa prežaljenom Olimpijom, koja sa pet uzastopnih evroligaških pobeda hvata poslednji voz u borbi za plej-of elitnog takmičenja.

- Moramo što pre da zaboravimo ovo što je bilo u Bolonji i da se okrenemo utakmici u Milanu. Oni su ekipa koja je u ovom trenutku verovatno u najboljoj formi od svih timova u Evroligi i za tu utakmicu moramo da se pripremimo na najbolji mogući način - istakao je trener Partizana Željko Obradović.

Najtrofejniji trener Evrope i posle meča u Bolonji istakao je veliku zahvalnost navijačima, koji su dobrano ispunili tribine „Segafredo arene“. A, prema nekim najavama, u Milanu bi trebalo da ih bude još više.

- Mislim da je svima u Evropi jasno da Milano ima tim koji bi se u nekim drugim okolnostima verovatno borio ne samo za plej-of, nego i za prednost domaćeg terena u plej-ofu. Veoma dobra, iskusna ekipa koja je u poslednjih nekoliko nedelja podigla formu i spremno nas čeka sa željom da nastavi niz pobeda – kazao je jedan od diskretnih heroj Partizanovog trijumfa u Bolonji Alen Smailagić.

- Iako se mnogo toga promenilo u odnosu na prvu utakmicu u Beogradu, videli smo i tada koliko su bili opasni i kako su brzo okrenuli naših +9 i došli do zaslužene pobede. Mi takođe igramo dobro, verujem da ćemo biti spremni da im se na pravi način suprotstavimo. Želimo da se predstavimo u najboljem svetlu, nadam se ponovo pred velikim brojem naših navijača - istakao je Smailagić. 

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike