Evroliga ključa! Olimpija pred Partizan slavila u Valensiji, Žalgiris se provukao u Berlinu!

07.03.2023

22:23

0

Autor: A. Š.

U derbiju kola Olimpijakos srušio Barsu, Baskonija slavila u Madridu, Bajern odbranio Audi dom

Evroliga ključa! Olimpija pred Partizan slavila u Valensiji, Žalgiris se provukao u Berlinu!
Bili Beron - Copyright Profimedia

Evroligaško veče za košarkaške zaljubljenike u Srbiji prošlo je apsolutno u znaku Partizanovog trijumfa u Bolonji. Crno-beli su ovim trijumfom napravili veliki korak ka plasmanu u Top 8 elitnog takmičenja, koje će do kraja ligaškog dela sezone ključati od borbe za jedno od prvih osam mesta koje vode u doigravanje.

Već prežaljena milanska Olimpija večerašnjim trijumfom u Valensiji pokušava da se ukrca u poslednji voz koji vodi Top 8, napravivši tako sjajnu uvertiru za četvrtak i okršaj sa Partizanom pred svojim navijačima -  88:84.

Ono što je još važnije za tim legendarnog Etorea Mesine jeste što su se na teren konačno vratili Ševon Šilds i Kevin Pengos, koji je već u prvom meču posle višemesečne pauze pokazao koliko će značiti italijanskom timu (13 poena, 6 sk). I večeras je prva violina milanske ekipe bio Šabaz Nejpir, koji je predvodio goste sa 28 poena i pet asistencija.

Alba je posle trijumfa protiv Zvezde u Pioniru umalo šokirala još jednog kandidata za doigravanje. Ipak, Žalgiris je u neizvesnoj završnici uspeo da dođe do izuzetno važnog trijumfa u Berlinu uz 14 poena Ajzee Tejlora - 66:63.

U derbiju kola Olimpijakos je u dvorani „Mira i prijateljstva“ savladao Barselonu (77:70) i vratio se na prvo mesto Evrolige, a veliku pomoć u tome dala mu je Baskonija koja je u Madridu šokirala favorizovani Real 85:81.

Mekisik sa 16 i Larencakis sa 14 poena bili su udarne igre pirejskih crveno-belih, dok je kod gostiju najbolji je bio Nikola Mirotić sa 19 poena. Spski košarkaš Nikola Kalinić ubacio je osam poena i imao je šest skokova i tri asistencije za 32 minuta na terenu.

Asvel je u minhenu nastavio niz poraza u Evroligi. Bajern je savladao goste iz Francuske 76:72.

EVROLIGA - 27. KOLO

Utorak
Alba - Žalgiris 63:66
Olimpijakos - Barselona 77:70
Valensija - Olimpija Milano 84:88
Virtus Bolonja - Partizan Mozzart Bet 79:88
Real Madrid - Baskonija 81:85
Bajern Minhen - Asvel 76:72

Sreda
Makabi - Fenerbahče (18.30)
Crvena zvezda - Anadolu Efes (20.30)
Monako - Panatinaikos (21.00)

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike