Partizanov prosek u Evroligi odličan i za NBA standarde: Evo gde bi crno-beli bili po broju gledalaca u Americi!

08.03.2023

13:22

0

Autor: D. P.

Crno-beli igraju sezonu za dugo pamćenje

Partizanov prosek u Evroligi odličan i za NBA standarde: Evo gde bi crno-beli bili po broju gledalaca u Americi!
Copyright KK Partizan, Tanjug/AP

Možda nisu bila dovoljno velika vrata na koja je Partizan letos ušao u Evroligu, ali posle dve trećine odigranih utakmica u regularnom delu sezone nije pogrešno reći da su crno-beli svojim prisustvom oplemenili najjače evropsko klupsko takmičenje. I takmičarski, a posebno navijački!

Partizan ima najveću posetu u Evroligi ako se gleda domaćinstvo u Beogradskoj areni, ali navijači pune i ostale dvorane na kontinentu. U manjem ili većem broju, ali uvek su prisutni pred svoje ekipe.

Zanimljivo je da prosek koji Partizan ima od 17.012 navijača po utakmici zaslužuje respekt ne samo od Evropljana već i na globalnom planu.

KK Partizan, Tanjug/AP
Partizan u Evroligi

 

 

Tragom jedne objave na Tviteru da gledanje Partizana u Evroligi nadmašuje i prosečnu posećenost u nekoliko NBA dvorana, proverili smo zvanične podatke na ESPN:

KK Partizan, Tanjug/AP
ESPN o poseti u NBA

Partizan sa svojim prosekom bi zauzeo 26. mesto u konklurenciji najboljih svetskih ekipa. Mesto iznad Pelikansa, za svega osam manje od rezultata koji drži San Antonio. Ispod su ostali još Minesota, Hjuston, Indijana i Oklahoma, a veoma blizu svi ostali timovi sa brojem od preko 17.000 navijača kao što su Finiks, Šarlot, Memfis ...

Do Top 8 faze ostalo je još četiri meča da se odigraju u Areni i to protiv Olimpijakosa, Barselone, Real Madrida i Panatinaikosa, pa će rasprodate karte za sve preostale duele uticati da se ovaj prosek još malo poboljša.

Ako je odluka svojevremeno doneta o preseljenju iz Hale sportova na Novom Beogradu u Pionir bila vizionarska, kako će istorija gledati na ovu selidbu u Arenu?  

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike