Eksum se uoči Virtusa osvrnuo na Split: Nadam se da nikada više nećemo biti u takvoj situaciji!

06.03.2023

05:54

0

Autor: A. Š.

Sjajni australijski košarkaš veruje da crno-beli mogu do pobede u Bolonji

Eksum se uoči Virtusa osvrnuo na Split: Nadam se da nikada više nećemo biti u takvoj situaciji!
Dante Eksum - Copyright Printscreen/YouTube/TV Partizan

Pred košarkašima Partizana je paklena nedelja, koja bi mogla da odredi mnogo toga što se tiče plasmana u ligaškom delu kako Evrolige, tako i AdmiralBet ABA lige. Crno-beli putu na mini turneju po Italiji i okršaje sa Virtusom (utorak, 20.30) i milanskom Olimpijom (četvrtak, 20.30), a po povratku u Beograd očekuje ih regionalni večiti derbi sa Crvenom zvezdom (ponedeljak, 20.00).

- Možemo reći da je svaka utakmica koju igramo u Evroligi najvažnija, a fokus je na prvoj sledećoj. Treba u nju da uđemo kao u svaku dosad, da se borimo. Na strani je malo teže igrati, ali ako se budemo držali zajedno mislim da ćemo biti dobri – rekao je uoči meča sa Virtusom Dante Eksum.

Sjajni australijski košarkaš osvrnuo se na teško izvojevanu pobedu protiv Splita prošle subote na „Gripama“.

- Bilo je bitno da smo pokazali da možemo da iskontrolišemo utakmicu, kako se borimo kao tim i da možemo da nastavimo da se borimo za pobedu i kada stvari ne idu kako treba. Nadam se da nikada više nećemo biti u toj situaciji, ali daje nam samopouzdanje što znamo da možemo da pobedimo i u takvim utakmicama.

Ne očekuje nekadašnji član Barselone lak posao kao što je to bio slučaj protiv Virtusa u beogradskom meču.

- Biće spremni da odbrane svoj teren, da ne dozvole da im se to dogodi ponovo. Mislim da naš plan igre treba da ostane isti, ali ćemo se prilagoditi. Teodosić je sjajan dodavač, moraćemo da uradimo sve što možemo da ga zaustavimo, ali kao i na svakoj utakmici, imamo plan igre za svakog igrača – kazao je Dante Eksum.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike