Fener bez najzvučnijeg pojačanja na Partizan, Itudis zna šta ga čeka u Areni!

22.02.2023

16:42

0

Autor: A. Š.

Turski šampion u četvrtak gostuju crno-belima u 25. kolu Evrolige

Fener bez najzvučnijeg pojačanja na Partizan, Itudis zna šta ga čeka u Areni!
Copyright Profimedia

Mini evroligaška pauza, uslovljenja obavezama klubova u nacionalnim kupovima, je završena. U četvrtak se nastavlja nikad izjednačenija borba za plej-of elitnog takmičenja, a Partizan jedan od ključnih mečeva za mesto u Top 8 igra protiv Fenerbahčea u beogradskoj Areni (četvrtak, 21.00).

Valjak je u seriji od četiri uzastopna trijumfa u elitnom takmičenju i eventualna pobeda protiv turskog pravaka dovela bi ga pred „vrata raja“, uz nimalo zanemarljivu činjenicu da bi crno-beli imali duplu pobedu u međusobnom duelu sa istanbulskim velikanom.

Posle dugo vremena Dimitris Itudis je na treningu imao kompletan tim. Ipak, ni ovoga puta neće imati sve raspoložive igrače na raspolaganju pošto je Fener dan pre meča objavio da put Beograda nije krenuo srpski reprezentativac i najzvučnije letošnje pojačanje Nemanja Bjelica.

Uz njega, duel sa Valjkom propustiće Šehmus Hazer, koji se odazvao Erginu Atamanu u reprezentaciju Turske, kao i Samet Gejik i Ismet Akpinar koji su odlukom stručnog štaba ostali u Istanbulu.

- Znamo da ćemo imati veoma tešku misiju. Znamo šta treba da uradimo i idemo tamo da odigramo veoma agresivnu utakmicu – kratko je u najavi meča izjavio Dimitris Itudis, koji će u Areni moći da računa na oporavljene Tonija Džekirija i Tarika Biberovića.

Nešto rečitiji bio je kapiten Meli Mahmutoglu, ali ne direktno o meču.

- Prolazimo kroz veoma težak proces za našu zemlju. Duboko u našim srcima osećamo tugu zbog naših ljudi koji su izgubili živote u zemljotresima koji idu jedan za drugim. Naše molitve su sa njima. U periodu smo kada je veoma teško skoncentrisati se na košarku, ali znamo važnost utakmice pred nama. Želimo da damo najbolje od sebe da je pobedimo – kazao je Mahmatoglu.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike