Partizanovci arhivirali poraz u Kupu, sada je bitan Fener! Obradović u dušu poznaje Turke (VIDEO)

22.02.2023

12:49

0

Autor: G. F.

Strategu crno-belih drago što će videti nekadašnje saradnike

Partizanovci arhivirali poraz u Kupu, sada je bitan Fener! Obradović u dušu poznaje Turke (VIDEO)
Željko Obradović - Copyright Printscreen/youtube/24sedam

Košarkaši Partizana dočekaće Fenerbahče u okršaju u okviru Evrolige. Oba tima su u trenutno u prvih osam klubova elitnog takmičenja, pa je jasno da je ulog veliki. A ko bolje poznaje turski tim, nego Željko Obradović koji je tamo proveo sedam uspešnih godina.

- Prilično neobična situacija, jer su već neko vreme bez utakmica zbog svega što se desilo, nažalost (zbog zemljotresa prim. aut). Prekinuto je prvenstvo, nisu igrali u Kupu, ni tu utakmicu Evrolige. Bilo je nekih informacija da su planirali da igraju i neke prijateljske utakmice, ali nemamo nekih infromacija više osim rezultata.

Ono što je bitno da su im se vratili neki igrači. Lepa je i vest da je Nemanja Bjelica počeo da trenira sa ekipom.

Što se tiče načina igre Fenerbahčea, poznato je da imaju nosioce, mogu da igraju sa različitim postavama, da igraju sa tri visoka igrača i onda ima dosta promena u odbrani. Mogu da igraju i sa niskom postavom i onda da traže rešenja u šutu za tri poena. Sve to znamo i probali smo da se pripremimo kao prvi put kada smo igrali sa njima - detaljno je Obradović analizirao pred novinarima narednog rivala.

Crno-beli su pre nekoliko dana eliminisani u polufinalu Kupa Radivoja Koraća. Prema rečima Obradovića, to se neće odraziti na ekipu.

- Rekao sam igračima. Šta god da se desi, kako god da se završi jedno, okrećeš se drugom takmičenju. Samo treba da se razmišlja unapred. Odradili smo tri treninga u za nas uobičajenom terminu. Imaćemo i trening pred utakmicu i to je to.

I za kraj, Obradoviću će biti drago što će videti ponovo ljude sa kojima je sarađivao.

- Videću se sa svima. Oni stižu većeras, nemaju trening i naravno da mi je drago što ću videti te ljude. Bio sam tamo sedam godina, kao i trojica mojih saradnika iz stručnog štaba i drago mi je da ćemo se videti - zaključio je Obradović.

Crno-beli sa skorom 13-11 zauzimaju 6. mesto, dok su Turci za korak ispred sa 14-9 i utakmicom manje. Duel u beogradskoj "Areni" zakazan je za sutra, od 21 čas.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike