Kandidata je 6, a Partizan ima dvojicu! MVP Evrolige može da bude "tihi ubica" ili jedan od "najsmrtonosnijih"

21.02.2023

15:53

0

Autor: D. N.

U konkurenciji je i jedan bvši igrač Crvene zvezde

Kandidata je 6, a Partizan ima dvojicu! MVP Evrolige može da bude "tihi ubica" ili jedan od "najsmrtonosnijih"
Košarkaši Partizana - Copyright 24sedam/Katarina Mihajlović

Među kandidatima za najkorisnijeg igrača (MVP) za februar u Evroligi su i dva košarkaša Partizana, Kevin Panter i Dante Eksum.

Uz tandem crno-belih tu su još i četiri konkurenta. Kanditat su Bili Beron, bivši igrač Crvene zvezde, a sada Armanija, zatim Mario Hezonja iz Reala, Rokas Jokubaitis iz Barselone i Saša Vezenkov iz Olimpijakosa.

Na sajtu elitnog klupskog takmičenja o svakom od kandidata napisano je obrazloženje zašto su uvršteni na ovu listu.

- Dante Eksum je bio Partizanov tihi ubica tokom jakog starta u februaru. Eksum je ulazio sa klupe i davao neverovatan doprinos na obe strane terena za minimalno vreme. U proseku je imao 11,7 poena, tri skoka i 2,3 asistencije uz prosečan indeks 16 za samo 21:29 minuta.

Za dva poena imao je učinak, i uvek je bio tu da smiri vodeće strelca protivničkog tima i tako pomogao Partizanu da u poslednja tri meča pobedi sa dvocifrenom razlikom. Ako Eksum bude MVP postaće prvi Australijanac kome je to uspelo u Evroligi, posle Aleksa Marića. U decembru 2009. godine izabran je Marić koji je nastupao za crno-bele - navedeno je na sajtu Evrolige.

Kada je reč o Panteru, i tu je bilo dosta pohvala.

- Kada pričamo o "najsmrtonosnijim" igračima u Evroligi, Kevin Panter je jedan od igrača koji vam prvo padne na pamet. Partizan je pobedio u poslednje tri utakmice, a 29-godišnjak je imao ključnu ulogu protiv ASVEL-a (92:71), Žalgirisa (88:74) i Bajerna (82:71), uz prosečni učinak od 18,3 poena, 2,3 skoka, dve asistencije i indeks 18,3.

I u drugom delu teksta se spominje Marić.

- Konstantnost Pantera u napadu je jedan od ključnih razloga Partizanovog uspeha, i ako bude MVP meseca postaće prvi košarkaš Partizana kome je to uspelo posle Aleksa Marića u sezoni 2009/10 - zaključeno je u tekstu.

Podsetimo, ekipa Željka Obradovića je trenutno na šestom mestu tabele Evrolige sa učinkom od 13 pobeda i 11 poraza.

Za dva dana će u Beogradu ugostiti Fenerbahče koji je na petoj poziciji uz učinak 14-9.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike