FMP se sa ponosom pohvalio! Pešić pozvao mlađanog "Pantera"!

21.02.2023

10:57

0

Autor: D. N.

"Orlove" očekuju kvalifikacije za Mundobasket sa Grčkom i Velikom Britanijom

FMP se sa ponosom pohvalio! Pešić pozvao mlađanog "Pantera"!
Košarkaška reprezentacija Srbije - Copyright MN Press

Košarkaška reprezentacija Srbije pred sobom ima dve utakmice kvalfikacija za Mundobasket, a na spisku selektora Svetislava Pešića našao se i igrač FMP-a, Nikola Šaranović.

"Panter" su oglasili i na zvaničnom sajtu, uz kraći opis Šaranovićevog ovosezonskog učinka.

- U drugoj sezoni kao član Pantera nastupao na svih 19 mečeva u regionalnom takmičenju i prosečno za gotovo 18 minuta postizao 5.8 poena uz izvanredne procente šuta (55.9 odsto za 2 i 53.1 odsto za 3). Njegov odnos prema dresu, beskompromisna borba i velika agresivnost u odbrani je ipak nešto što statistika ne pokazuje.

Mladi Šaranović (2003. godište) je sa takvim odnosom primer ne samo mladim igračima, već i onim značajno iskusnijim od njega i zato je velika satisfakcija za sav uložen trud upravo ovaj poziv selektora Svetislava Pešića - navedeno je uz dodatak da su ponosni na ovaj poziv.

- FMP je podsećamo u vrhu tabele AdmiralBet ABA lige, što je posebno dostignuće ako imamo u vidu mladost stručnog štaba i da praktično okosnicu tima čine mladi igrači sa značajnom minutažom. Nikola Šaranović je svakako jedan od njih, a Klub je ponosan što se njegovo ime ponovo vezuje i za seniorsku reprezentaciju Srbije.

U protekle tri decenije KK FMP je kroz svoju školu košarke, a posle i seniorski pogon dao mnogo igrača Srbiji koji su sa Orlovima osvajali medalje kako u mlađim kategorijama, tako i u seniorskom timu. Imajući u vidu bogatu istoriju, ali i potrebe srpske košarke, FMP nastaviće u istom pravcu - zaključeno je u tekstu o osvajaču zlatne medalje na Evropskom prvenstvu B divizije sa Srbijom.

Podsetimo, u petak će naši "Orlovi" gostovati Grčkoj, a u ponedeljak u Beogradu biti domaćin Velikoj Britaniji.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike