Radonjić i PAO postigli dogovor! Poznato je koliko će Grke koštati razlaz sa nekadašnjim trenerom Zvezde!

20.02.2023

20:27

0

Autor: A. Š.

Crnogorski strateg nije uspeo da izdrži celu sezonu na vreloj klupi atinskog velikana

Radonjić i PAO postigli dogovor! Poznato je koliko će Grke koštati razlaz sa nekadašnjim trenerom Zvezde!
Dejan Radonjić - Copyright Profimedia

Od momenta kada je Željko Obradović napustio Panatinaikos, klupa atinskog velikana postala je užareno mesto za nekolicinu trenera. Njenu vrelinu nije uspeo da izdrži ni Dejan Radonjić, koji posle samo nekoliko meseci napušta Atinu!

U toku dana iz Grčke je stigla vest da su čelnici Panatinaikosa odlučili da smene Radonjića, ali ih je od toga delio dogovor sa crnogorskim strategom oko modela prekida dvogodišnjeg ugovora potpisanog prošlog leta.

Iako su u startu dve strane bile na dijametralno suprotnim stavovima, s obzirom da je Radonjićev agent Miško Ražnatović zahtevao isplatu celokupnog ugovora, u toku večeri su se stavovi približili, pa će PAO, prema pisanjima portala „Sport24“, nekadašnjem treneru Crvene zvezde isplatiti ceo ugovor sa tekuću i polovinu naredne sezone.

- To znači da će Radonjić dobiti oko 750.000 evra, pošto je njegova godišnja plata bila blizu pola miliona – pišu Grci.

Podsetimo, Radonjić je u Panatinaikos stigao prošlog leta pošto je prethodno sa Crvenom zvezdom odbranio srpski i regionalni tron. Očekivanja obe strane bila su velika, a iako od starta nije pošlo onako kako su PAO i crnogorski strateg želeli, čelnici grčkog kluba su u nekoliko navrata čvrsto stali iza trenera. Ipak, gubitak Kup Grčke od najvećeg rivala Olimpijakosa bio je kap koja je prelila čašu, pa Radonjić Atinu napušta posle 43 utakmice u kojima je zabeležio 23 pobede i 20 poraza.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike