Ivanović: Znali smo šta hoćemo! Dobrić: Trofej nam je podstrek za dalje!

18.02.2023

22:39

0

Autor: A. S.

Crveno-beli slave prvu titulu u sezoni

Ivanović: Znali smo šta hoćemo! Dobrić: Trofej nam je podstrek za dalje!
Košarkaši Crvene zvezde - Copyright 24sedam/Katarina Mihajlović

Košarkaši Crvene zvezde odbranili su trrofej u Kupu Radivoja Koraća pobedom nad ekipom Mege rezultatom 96:79.

Centralna figura ovog finala bio je Ognjen Dobrić, koji je "eksplodirao" u odlučujućim momentima meča i crveno-belima doneo prvi trofej u sezoni.

Nakon meča, prvi su se medijima obratili kapiten i trener Mege.

- Čestitao bih Zvezdi na osvojenom Kupu i mojoj ekipi na sjajnom turniru, bodrili smo se kroz sve tri utakmice. Igrali smo dobro, prikazali dobru energiju, mi smo mlada ekipa, grešili smo kada smo mogli da ostanemo u egalu i to je to - rekao je kapiten ekipe Luka Cerovina i dodao:

- Mi treniramo dobro od početka sezone, igramo dobro u ovom drugom delu sezone, cilj nam je što bolje mesto u ABA ligi, i da se pokažemo u najboljem svetlu.

Trener Mege je pohvalio učesnike finala.

- Čestitam Crvenoj zvezdi na osvojenom Kupu, oni su večeras prikazali svoj kvaltiet. Iako smo mi dobro ušli u ovu utakmicu, borili se 40 minuta, međutim, za finalnu utakmicu, protiv ekipe kao što je Zvezda, neke stvari moraju da budu bolje. Moji igrači i dalje moraju da uče, kako da se dostigne dvocifreni višak, nismo imali protok lopte u nekim situacijama. Zvezda ima fenomenalan tim, ima individualce koji mogu da iskoče i da reše - rekao je trener Barać i čestitao i svojim igračima na velikoj borbi i trudu.

- Tražio sam od njih da stvarno uživaju u svakom momentu, da se utakmica završi da niko nema kajanja i grižu savesti da je mogao da uradi nešto bolje. Mislim da smo svi bili zadovoljni., čestitao sam im na velikom trudu koji su uložili.

Iz tabora šampionskog tima su prve impresije izneli Ognjen Dobrić i trener Duško Ivanović

- Znali smo šta nas očekuje, Mega je izuzetno talentovana, igraju sa dosta energije, uspeli smo da odgovorimo na to i utakmicu okrenemo u našu korist. Došli smo do prvog trofeja, što nam je podstrek za dalje - kratko je kazao Dobrić i  kazao da ga raduje MVP priznanje:

- Drago mi je naravno, ne ulazim u utakmicu sa tim ciljem, cilj je trofej, a ne individualna statistika, svi su odradili dobar deo posla, ja sam imao najbolji indeks i zbog toga sam proglašen za MVP-ja.

Trener crveno-belih, Duško Ivanović je bio kratak.

- Čestitke svim igračima i stručnom štabu i ljudima koji rade u klubu. Odigrali smo sva tri dana fokusirano, imali smo izuzetna tri protivnika. Mislim da smo znali šta hoćemo, igrači su bili skoncentirana, i mislim da zasluženo nosimo trofej za Beograd. pohvalio bih atmosferu i naše navijače, koji  su bili odlični - kazao je Ivanović.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike