Lebron krunisan u kralja strelaca! Istorijska noć koju je NBA čekala 34 godine!

08.02.2023

06:04

0

Autor: D. P.

Najbolji igrač Lejkersa oborio rekord legendarnog Karima Abdula Džabara po broju postignutih poena

Lebron krunisan u kralja strelaca! Istorijska noć koju je NBA čekala 34 godine!
Copyright Tanjug/AP

Ni Oklahoma, ni poraz na domaćem terenu (133:130), nisu mogli da pokvare žurku koja se nedeljama spremala.

Karta za sinoćni meč sa Lejkersima koštala je neverovatnih 75.000 dolara, a sve zbog toga što su svi želeli da prisustvuju istorijskoj noći za NBA, Lejkerse i slavljenika Lebrona Džejmsa.

Lebron je dodao još jedan jak razlog da košarkaški svet posmatra kao besmrtnog. On je postigao 38 poena u meču sa Oklahomom tako da sada na njegovom kontu piše ubačenih 38.390 poena, a drugi iza njega na večnoj listi strelaca je legendarni Karim Abdul Džabar sa 38.387, koji je to uradio u dve deceniji dugoj karijeri (1969-1989).

Lebron je rekord srušio krajem treće četvrtine meča kod rezultata 104:97 za Oklahomu. Posle toga stala je utakmica u starom dobrom maniru NBA da se najveći uspesi slave odmah na parketu.

 

 

- Samo želim da se zahvalim navijačima Lejkersa - a zatim se obratio Džabaru koji je došao na ovaj meč kao što je i Čemberlen bio kada je on rušio njegov rekord.

 

 

- Ti si jedan od posebnih. Biti u prisustvu tako velike legende kao što je Karim mnogo mi znači. Kako mi je drago! Molim vas dajte mu ovacije, preklinjem vas. Mojoj lepoj supruzi, ćerki, moja dva dečaka, mojim prijateljima... Svima koji su uz mene poslednjih dvadeset godina, čak dvadeset i više godina, želim samo da kažem da sam vam veoma zahvalan, jer bez vas ne bih postao ovo što sam danas - rekao je Džejms.

BONUS VIDEO:

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike