Obradović poziva na oprez pred Minhen, ali je zadovoljan: Igramo bolje u odbrani i pametnije u napadu

07.02.2023

12:52

0

Autor: P.K.

Trenera Partizana posebno raduje jedna stvar kod njegovog tima

Obradović poziva na oprez pred Minhen, ali je zadovoljan: Igramo bolje u odbrani i pametnije u napadu
Željko Obradović - Copyright Printscreen/YouTube/24sedam TV

Partizan je u najboljoj formi od početka sezone, a u Evroligi je vezao devet pobeda u poslednjih 11 utakmica. U januaru je izgubio na gostovanjima Makabiju i Valensiji, ali su se posle toga ređali trijumfi, uključujući i na dva najteža gostovanja: Protiv Crvene zvezde i Žalgirisa.

Crno-beli su sada na mestu na tabeli koje vodi u plej-of, ali prava borba tek sledi. Prvi sledeći meč je u gostima protiv Bajern Minhena, žilave ekipe koja svakog ume da namuči.

Trener Željko Obradović zbog toga poziva na poseban oprez.

- Imamo iskustvo prve utakmice protiv njih. Izuzetno čvrsta, jaka, agresivna odbrana, prisutna u svakom momentu i ekipa koja se nijednog trenutka ne predaje. Mi smo ovde protiv njih vodili i 15 razlike i ušli smo u neizvesnu završnicu. Takva im je bila i poslednja utakmica, protiv Barselone u gostima. Gubili su celu utakmicu, onda su imali zadnji posed i šansu da pobede – sam je pričao Obradović, pa nastavio:

- Oprez veliki, svesni smo da igramo protiv dobrog tima, koji može da igra sa različitim postavama i sa četiri mala i sa četiri visoka, sa dosta preuzimanja, sa uobičajenim stvarima, da njihove petice mogu da šutiraju za tri poena. Pre svega (Otelo) Hanter, koji nikada pre toga nije bio igrač koji se izvlačio na šut, a sada imaju i specijalan napad za njega. Voditi računa o svakom igraču i igrati sa 40 minuta koncentracije, to je ono što bismo voleli da vidimo tokom utakmice.

Koliko je drugačija psihološka priprema utakmice posle serije pobeda i objektivno bolje igre tima?

- Jasno je. Igrači su svesni da igramo pre svega bolje u odbrani, a igramo i pametnije u napadu. I onda je jasno je da igraju sa više samopouzdanja. Ja bih voleo da se tako nastavi. Jeste, igrali smo dobro, ali svaka utakmica je nešto novo. Ono što svaka utakmica traži su energija, želja i da pomažu jedni drugima na terenu.

Da li je ovo najveći nivo samopouzdanja od kada ste vi preuzeli tim?

- Dobre igre pomažu da se igra sa više samopouzdanja, a pomaže i taj period koji smo proveli zajedno. To su sad neke stvari postale neuporedivo lakše kad se ponavljaju i kad se ponavlja i dolazi do, kako se to kaže, automatizama, i u odbrani i u napadu. I ono zbog čega sam ja srećan jeste da igrači više učestvuju u stvarima u utakmici, da se čuje njihov glas, njihov predlog, njihova želja i onda to rezultuje da ekipa izgleda mnogo bolje na utakmici.

Utakmica Bajern-Partizan igra se u četvrtak od 20.30.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike