Jaramazu iskliznula uloga Bajernovog heroja u Barseloni, Makabi u drami osvojio Valensiju!

02.02.2023

23:33

0

Autor: A. Š.

Izuzetno zanimljive završnice i promašeni šutevi za pobedu na oba meča

Jaramazu iskliznula uloga Bajernovog heroja u Barseloni, Makabi u drami osvojio Valensiju!
Ognjen Jaramaz - Copyright Profimedia

Bio je Bajern nadomak velike senzacije u Blaugrani. Bez trenera Andree Trinkijerija, nemački tim umalo je naneo još jedan šamar Jasikevičijusovoj Barseloni, koju je na kraju malo pogledala i sreća – 72:70.

Srpski reprezentativac Ognjen Jaramaz mogao je da bude apsolutni junak nemačkog tima, sa pet vezanih poena u poslednjih 80 sekundi meča doveo je Bajern nadomak trijumfa, da bi u poslednjem napadu umesto heroja postao tragičar promašenom trojkom za pobedu.

Mirotić sa 12 poena, Veseli i Šanli sa po 10 bili su najefikasniji u pobedničkom timu, Nikola Kalinić postigao je četiri poena, ali je na kraju odigrao sjajnu odbranu nad Jaramazom u poslednjem napadu. Vajler Beb je sa 15 poena bio najefikasniji u poraženom timu, Jaramaz je uz 12 poena imao jedan skok i dve asitencije, dok je Rubit meč završio sa 10 poena.

Slična završnica viđena je i u Valensiji, gde je Makabi na kraju slavio 94:93. „Ponos Izraela“ uspeo je da se u drugom poluvremenu vrati iz dvocifrenog minusa, potom u trećoj deonici i sam je prokockao 10 poena prednosti, da bi u ekstremno neizvesnoj završnici u kojoj je Harper na 10 sekundi pre kraja promašio slobodno bacanje za izjednačenje, a potom i Džons šut za pobedu posle izgubljene lopte Boldvina.

Harper je sa 20 poena bio najefikasniji igrač meča, Prepelič je dodao 15, dok su Gajan i Džons postigli po 13. Boldvin je u pobedničkom timu dao 19, Dibartolomeo je dodao 17 poena, koliko je postigao i Kolson, koji je imao i 12 skokova.

Evroliga, 23. kolo

Četvrtak

Barselona - Bajern 72:70

Olimpija - Crvena zvezda 74:68

Valensija - Makabi 93:94

Petak

Fenerbahče - Alba (18.45)

Monako - Real Madrid (19.00)

Žalgiris - Partizan (19.00)

Olimpijakos - Anadolu Efes (20.00)

Baskonija - Panatinaikos (20.30)

Asvel - Virtus (21.00)

Standings provided by Sofascore

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike