Četvrti poraz zaredom: Zvezda zaboravila šta je pobeda!

02.02.2023

21:33

0

Crveno-beli se nalaze u seriji od tri poraza zaredom u Evroligi

Četvrti poraz zaredom: Zvezda zaboravila šta je pobeda!
Zvezda - Olimpija Milano - Copyright MN Press

Košarkaši Crvene zvezde doživeli su i četvrti poraz zaredom.

Ovaj put crveno-beli su izgubili od Olimpije 74:68 (22:18, 23:14, 14:17, 15:19) u 23. kolu Evrolige, i tako nastavili sa lošim nizom u ovom takmičenju.

Čini se da su izabranici Duša Ivanovića kasno upalili motore, i da su tek u poslednjim minutama vratili u igru, spustili na minus 3, ali to je bilo sve što su uradili crveno-beli.

Činilo se da Zvezda može da stigne do totalnog preokreta, ali na kraju su ponovo poraženi i tako sebi još više otežali posao za plasman u TOP 8.

Treba istaći da su domaćini tokom većeg dela utakmice imali prednost i to preko deset poena, tako da se može reći da su se crevno-beli kasno probudili.

Slična utakmica kao i u Bolonji, bez energije, lošeg šuta za tri poena, čime su nastavili loš niz u Evroligi.

Nema dileme da je u Zvezdi upaljeno crveno svetlo, posle četvrtog poraza zaredom, i trener Ivvanović će morati nešto da uradi kako bi se klub vratio na pobednički put, što sigurno neće bit lak posao, pre svega kako da crveno-beli dobiju na samopouzdanju.

Što se tiče samog meča, čini se da je presudila druga četvrtina, u kojoj su totalno podbacili košarkaši Zvezde, što se na kraju ispostavilo kao kobna deonica za Zvezdu.

Evroliga, 23. kolo

Barselona - Bajern 72:70

Olimpija - Crvena zvezda 74:68

Valensija - Makabi 93:94

 

Standings provided by Sofascore

40. minut Kraj 74:68

 

 

39. minut Šteta, imala je Zvezda šansu da se totalno vrati u igru. Dobrić maši za tri poena. Domaćini postižu poena za plus šest (70:64). 

36. minut - Zvezda se spustiula na minus pet (68.63). Odlično igraju crveno-beli u poslednjim minutama. Sve su bližu totalnom preokretu.

34. minut - Ulazimo u zanimljivu završnicu. Igra se koš za košem. Sada je plus osam (65:57). Propustila je Zvezda šansu da još više smanji. Nema predaje. 

32. minut - Zvezda se vraća. Crveno-beli se spuštaju na minus šest (59:53). Krenuli su na sve ili ništa. Očekuje nas velika borba do kraja meča.

Počinje četvrta četrvtina:

30. minut - Nikako da se spuste ispod i da se vrate totalno u igru. Ovaj deo utakmice je završen sa 59:49 za domaćine. Da li ima neka nada da poslednju deonicu ubace u šestu brzinu i naprave totalni preokret. Videćemo u narednih deset minuta.

28. minut - Ipak, domaćini opet idu na plus 12. Meli održava tu razliku, laki poeni Milana u poslednja dva napada. (58:46). Zanimljivo da dugo na parketu nema Filipa Petruševa.

26. minut - Čim su pojačali igru u odbrani, eto i rezultata. Posle duže vremena Zvezda spušta ispod deset (52:44), koševima Luke Mitrovića.

 

 

24. minut - Opet po starom. Milan pravi razliku od 13 poena. Crveno-beli nikako da spuste ispod deset, pa se nadaš nekom preokretu. Nešto ne štima. (52:39).

22. minut - Čini se da je Zvezda krenula agresivnije u drugom poluvremenu, potrebno je da se to vidi i na rezultatu. I dalje je dvocifrena razlika (47:36).

Početak treće četvrtine:

 

 

20. minut - Čini da je ovaj meč u Milanu sličan kao i ona j protiv Virtusa. Sve vreme su u minusu, nema energije. I na poluvreme odlaze sa minusom od 13 poena (45:32). Kuriozitet je i taj da su ponovo primili dosta koševa, kao i u Bolonji, što nije bio slučaj u ranijim utakmicama.

19. minut - Ovo baš nije dobro. Zvezda u sve većem minusu, preslikana slika iz Bolonje. Kod igrača crveno-belih nema energije (43:27).

18. minut - Nije jasno zašto u igri Zvezde nema Petruševa, Vildoze, i Nedovića, Ivanović pokušava sa nekom kombinovanom ekipom da spusti razliku. (38:26). Čini se da su na terenu klasični ratnici, poput Lazarevića, Markovića. Ipak, sada se na teren vratio Aregntinac. 

16. minut - Zvezda se baš muči. Nemaju rešenje u napadu, a u odbrani primaju dosta lakih poena (34:24).

14. minut - Crveno-beli imaju dosta problema i u napadu. Dosta otvorenih promašaja, što koriste domaćini. Prvi put dvocifrena prednost (31:20).

12. minut - Bolji početak Olimpije i prvi put na utakmici prave plus 9 (29:20). Opet velikih problema Zvezda ima u odbrani. Nikako crveno-beli da uđu u svoj prepoznatljiv ritam, a to se dešava u poslednjih četiri utakmice.

Početak druge četvrtine:

 

 

10. minut - Prva četvrtina je završena u korist Olimpije sa 22:18. Domaćini su tokom čitave deonice imali prednost, iako su crveno-beli u poslednjim sekundama imali šansu da uđu u egal utakmicu..

9. minut - Ponovo se ušlo u period gde se greši sa obe strane. Prvo je Vildoza promašio trojku, zatim i izgubio loptu. Milano održava prednost - 20:16. 

7. minut - Olimpija održava prednost od pet poena razlike. Ivanović čestim izmenama pokušava da preokrene rezultat. 15:10.

5. minut - Milano ipak dolazi do prve ostntije razlike, zahvaljujući Beronu koji je postigao poslednjih pet poena za Olimpiju. 13:8. Čini se da Zvezde ponovo prima dosta lakih poena, i da je problem u defanzivi.

4. minut - I dalje nijedna ekipa nije se odlepila. Zvezdu za sada održava Dobrić sa svih šerst poena. Trenutno je 6:6.

2. minut - Dosta grešaka na početku utakmice sa obe strane, i rezultat je samo 2:2. Očigledno da je pritisak zbog važnosti utakmice doprineo ovakvom početku.

Zvezda ima kao i u Bolonji veliku podršku sa tribina. Iz svih delova Italije su došli da podrže svoje ljubimce.

 

 

Petorka Zvezde: Marković, Dobrić, Petrušev, Lazarević, Bentil.

BLOG UŽIVO:

Nemanja Nedović, smatra da mora da se odigra mnogo bolji meč protiv Olimpije nego što je to bio slučaj sa Virtusom.

- Sjajno je to što već za dva dana imamo šansu da se iskupimo, da pokažemo dosta bolju igru koju mislim da možemo da prikažemo. Imamo sutra taj put za Milano, pripremu i nadam se da ćemo doći sa mnogo više energije i motiva i pokazati naše pravo lice - istakao je Nedović. 

 

 

BONUS VIDEO:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: M. N.

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike