Obradović hvali kapitena i ceo tim, ali otkrio: Trifunović je naš ključni igrač, njemu najviše verujem!

31.01.2023

22:11

0

Autor: P.K.

Trener Partizana optimista kad su u pitanju rezultati ako se nastavi u ovom stilu

Obradović hvali kapitena i ceo tim, ali otkrio: Trifunović je naš ključni igrač, njemu najviše verujem!
Copyright MN Press

Partizan je u fantastičnoj atmosferi Arene prosto razbio Asvel, odužio mu se "sa kamatom" za nesrećni poraz u prvom delu sezone i ostali u igri za Top 8. Željko Obradović je bio miran, ali izuzetno zadovoljan nakon trijumfa, ali i igre njegovog tima.

- Mislim da smo igrali dobru košarku, zaslužili smo pobedu. Drago mi je zbog pobede, čeka nas teška utakmica protiv Žalgirisa.

On se složio da je tim tri četvrtine igrao odlično na oba kraja terena, a jedan od novinara je pitao da li je u četvrtoj došlo do opuštanja.

- Ne, ne mislim da je bilo opuštanja. Imali smo mnogo otvorenih šuteva koje nismo ubacili u poslednjoj četvrtini, a sve ostalo je bilo dobro, mislim da smo odigrali dobru odbranu i tada. Ubacili su teške šuteve, neke i preko ruke, izuzetno sam zadovoljan odbranom. Kažem, mi nismo ubacili neke otvorene, to je sastavni deo igre. I, naravno, da sam u poslednjoj četvrtini mislio na utakmicu u petak.

Nije čekao sledeće pitanje, već je odmah nastavio:

- Oni su imali tri osvojene lopte, a 17 izgubljenih, znači -14, a mi sedam izgubljenih i 11 osvojenih, dakle +4. To je ogromna razlika i to je ono na čemu ćemo insistirati ubuduće. Nije uvek moguće tako, naravno, ali smo i protiv Zvezde bili bolji u istom segmentu. I još jedna stvar: oni su u prvom poluvremenu imali osam uhvaćenih lopti ispod našeg koša, a u drugom samo tri. I to daje ton odbrani, da nemaju drugi-treći pokušaj napada.

Slede gostovanja Žalgirisu i Bajernu, ona mogu biti i ključna, a i tim treba da pokaže da može da odigra na strani…

- Sigurno da je tako. Idemo da igramo protiv Žalgirisa, oni sutra igraju utakmicu. Znamo sve o njima, fizički su tim, agresivan su, a posle toga… O tom – potom, u ovom trenutku koncentracija samo na Žalgiris.

Naneli je konačno bio dobar na oba kraja terena…

- Naneli je odigrao na nivou cele ekipe, maksimalno u odbrani i u napadu. Voleo bih da nastavi u tom stilu.

Da se vratimo na petak i pobedu u večitom derbiju. Navijačima je značila, a da li je i igračima podigla moral?

- Pobeda protiv Crvene zvezde uvek podiže moral, ne samo navijačima, nego i igračima. Oni su slavili u svlačionici posle utakmice. Samopouzdanje je najvažnije. Tako smo igrali večeras, treba da znamo šta je agresivna odbrana i pametna igra u napadu. Ako budemo nastavili tako, mislim da imamo dobre šanse da nastavimo da imamo dobre rezultate.

Kako ste zadovoljni minutima Trifunovića i Smailagića?

- Uroš je naš ključni igrač. Ne znam da li treba da objašnjavam. On je dečko kome najviše verujem. On je samo treba da nastavi ovako, on je prelomio u odnosu na prošlu godinu. Izuzetno nam je važan igrač i čestitam mu na tome kako je igrao ovu sezonu. Samo da nastavi da radi, ali ne da misli ako će da postigne koš da će da nastavi da igra, kao što je bilo prošle sezone, već da bude agresivniji na piku. A Smajli, on se vratio. Hajde, neću sad ja to da pričam, ali mislim da nisu svirani neki faulovi na njemu… Imao je i on izvanredna rešenja u napadu, mi sad igramo sa ekstra pasom. Čak ima i brze ruke da može da ukrade loptu.

Sa strane gledano, stekao se utisak da ko god je na terenu, tim igra isto. Da li vas to raduje i da li mislite da je ovo najbolja igra Partizana ove sezone u Evroligi?

- Sigurno da smo igrali veoma dobro, ne znam da li je najbolja. Hajde da damo kompliment kapitenu koji ga je zaslužio večeras, iako ja ne volim da izdvajam igrače. I drago mi je da ako to izgleda tako da bez obzira na terenu da imamo igru koja je potrebna za ovaj nivo igre. Svi će dobiti šansu. Mi već u nedelju utakmicu protiv Mege, a imamo strašno lepo iskustvo protiv Mege prošle sezone. Trebaće nam svi igrači i svežina.

Navijači su neizbežna tema.

- Navijači nam daju ogromnu energiju, opet ću da im se zahvalim. Mnogo puta sam rekao, mi smo ponosni na ono što se dešava u našoj Areni. Naši navijačiprepoznaju i dobru odbranu. Naravno, sve raduje trojka, lep koš, ali meni se sviđa kako poznaju odbranu. Hvala im na tome, na atmosferi koju prave. Sad se igra na strani, i tu treba da se prilagodimo. Igrali smo protiv Zvezde, bila je takva atmosfera, ali smo našli rešenje i igrali dobru utakmicu.

 

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike