Željko me je naučio da budem profesionalac, posebno pratim Partizan! Bogdanović ne zaboravlja svoje, čak ni "preko bare"

30.01.2023

15:19

0

Autor: A. S.

Bogdan će zauvek pamtiti titulu Evrolige osvojenu sa Obradovićem

Željko me je naučio da budem profesionalac, posebno pratim Partizan! Bogdanović ne zaboravlja svoje, čak ni "preko bare"
Željko Obradović i Bogdan Bogdanović - Copyright MN Press

Srpski bek, Bogdan Bogdanović polako se vraća iz teške operacije, zbog koje je i podvrgnut operaciji, pa je morao da preskoči i Evropsko prvenstvo. Šest meseci ga nije bilo na parketu, pa sada pokušava da se vrati staroj formi.

Bogdanove šampionske ambicije nikada se nisu dovodile u pitanje, niti je bilo sumnje u njegovo košarkaško znanje, o čemu je pisao i Mundo deportivo.

- Bogdanovića odlikuju obrazovanje, poreklo, balkanski geni i ta "drskost" u igri sa kojom se rađaš - navodi se u tekstu Mundo deportiva, u kome je Bogdan govorio o avojim ambicijama i planovima.

- A li je ovo dobra godina za težnju ka osvajanju prstena? Uvek postoji prilika da se osvoji. Svi žele da ga dobiju, pitanje je da saznamo kako - počeo je Bogdanović priči od NBA lige.

Međutim, svakako je zanimljivija priča bila o evropskoj košarci, kada je Bogdan progovorio o uticaju Željka Obradovića na njega kao igrača.

- Željkov uticaj na mene je bio ogroman, od njega sam mnogo naučio, on je jedan od najboljih trenera na svetu i fantastičan mentor, naučio me je da budem profesionalac i kako da učinim saigrače boljim. Osećam se blagosloveno i srećno što sam sa njim podelio deo trenerske karijere, osvajanje Evrolige sa njim je svakako bio jedan od najsjajnijih trenutaka u mojoj karijeri - istakao je Bogdanović o sadašnjem trenetu Partizana, a potom dodao:

- Pratim Evroligu, gledam dosta utakmica kad god mogu, posebno Partizan i Fenerbahče, koji su moja dva tima. Nadam se da će se Bjelica vratiti, biće im bolje sa njim.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike