Borac leči evropske rane: Partizan na Jadranu posle sedam meseci

02.10.2020

11:04 >> 11:24

0

Autor: Adam Štulić

Borac leči evropske rane: Partizan na Jadranu posle sedam meseci
Copyright MN Press

Košarkaši Partizana porazom su počeli novu sezonu, pa će na otvaranju ABA lige imati motiv više da pokažu da su na pravom koloseku. Posle neuspeha u Badaloni protiv Huventuda na startu Evrokupa, crno-beli će u Hali sportova “Ranko Žeravica” ugostiti čačanski Borac u prvom meču regionalnog takmičenja posle sedam meseci od poslednjeg jadranskog okršaja s Megom u “Štark areni”.

– Ekipa Borca je i pre tri nedelje pokazala na našoj pripremnoj utakmici da će biti težak protivnik za sve u ABA ligi. Očekujem dobru utakmicu, očekujem da iz meča u meč podižemo nivo svoje igre i beležimo pobede. Iako igramo kao domaćini, faliće nam publika kako bismo na pravi način osetili prednost domaćeg terena. Opet, to je stara tema i stvar na koju ne možemo da utičemo, već samo da se trudimo da budemo najbolji u datim okolnostima – istakao je trener “valjka” Vlado Šćepanović.

Nikola Janković za 24sedam: Bolji smo od Huventuda, zato poraz u Badaloni toliko i boli

Crno-beli će pred praznim tribinama novobeogradskom hramu košarke u subotu (21.00, TV Arena sport) igrati protiv ekipe koja je u trenutku prekida prošle sezone bila lidera ABA2 lige, a nedavno su dva tima na istom mestu odigrali i prijateljski duel u kojem je Partizan slavio 71:66.

– Borac je čvrsta i kvalitetna ekipa. Igrali smo protiv njih tokom priprema, mnogi ih predstavljaju kao napadački tim, eli oni i u odbrani igraju na dosta visokom nivou. Pripremićemo se tokom današnjeg dana da budemo sutra na visini zadatka. Imamo veliku želju da pobedom otvorimo takmičenje u ABA ligi. Ako odigramo odbranu kako znamo, bićemo pravi – poručio je centar Nikola Janković.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: KK Partizan

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike