Janković: Dobili smo upozorenje

04.10.2020

08:53 >> 09:40

0

Autor: M. Rogač

Košarkaš Partizana posle dva poraza svestan da neke stvari moraju da se menjaju

Janković: Dobili smo upozorenje
Copyright MN Press

Crno-beli su već posle dve zvanične utakmice veoma zabrinuli svoje pristalice, jer deluju miljama daleko od tima koji je prošle sezone bio dominantan na svim frontovima. Nije bilo lako košarkašima da pričaju posle poraza od Huventuda i ispuštenog vođstva od 15 razlike na startu Evrokupa. Ali, još teže im je bilo da pronađu prave reči za bledu partiju protiv debitantna u ABA ligi – Borca iz Čačka (78:87). Izabranici trenera Marka Marinovića su u Hali sportova “Ranko Žeravica” delovali kao tim koji znatno više želi da pobedi… Što je za ekipu Partizana, koja gaji velike ambicije, nedopustivo.

– Nažalost otvorili smo sezonu sa dva poraza. Nije onako kako smo planirali – priznaje centar crno-belih Nikola Janković. – Pokazali su njihovu školu košarke, vodili tokom cele utakmice. Treba da budemo realni, ovo nama ne priliči. Moramo da uradimo sve da bismo promenili trenutno stanje.

Poraz u Badaloni i veliki preokret Huventuda, kao da su poljuljali samopozdanje košarkaša iz Humske.

– Ne može taj meč na početku sezone da ima prevelikog uticaja na sledeći. Šta će biti za mesec ili dva kada se nagomilaju utakmice. Stvarno mislim da smo svi i psihički i fizičku u redu. Samo se još nisu poklopile neke kockice. Ovo nije nivo na kome bi trebalo da budemo. Imali smo mnogo problema u skoku, isto se dešavalo i u pripremnom periodu. To je nekako više stvar želje, nego tehnike. Ali dobro – uzdahnuo je Janković. – Radićemo i na tome.

Šćepanović najavio promene: Da neko dozvoli da bude ponižen na ovakav način…

Vremena za razmišljanje o porazima nema, crno-beli već moraju da se okrenu narednim protivnicima. Bar na papiru, čini se da im dolaze samo još teži rivali na megdan.

– Budućnost, Cedevita, pa Uniks… Neka nam ovo na početku bude samo upozorenje. Radi se o ozbiljnim ekipama, a ne želim da potcenjujem ni ove dve. Očigledno su vrhunske čim su nas dobile. Venecija je većinu igrača od prošle sezone zadržala, a tada su nas demolirali u Beogradu. Ne smemo da dozvolimo da se desi i ove godine na našem terenu.

Sada se vidi koliko je huk sa tribina značajan za igrače koji nose crno-beli dres. Ipak, dok važe trenutni propisi koje je nametnula pandemija virusa korona – na tribinama ih u Srbiji neće biti.

– Nedostaje nam publika, to se vidi. Mi smo i prošle godine imali ovakvih utakmica, koje smo loše počinjali, samo što su nas tada vodili navijači. Nije izgovor, već samo činjenica – potrebni su nam. Njihova energija nas poboljšava za 20 do 30 odsto. Ali, kako nama, tako i svima – zaključio je Nikola Janković.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike